Uutiset

Hauholla urheiltiin koulun 40-vuotisjuhlakilpailut

Hauhon yläkoulu kunnioittaa perinteitä uusien opetussuunnitelmien myllerryksestä huolimatta. Lauantaina 385 oppilasta kokoontui urheilukentälle koulun 40-vuotisjuhlakilpailuun, jonka ohjelmarunko on pysynyt samana vuosikymmenestä toiseen.

Kisapäiväksi oli valittu lauantai, jotta perheetkin pääsevät kannustamaan jälkikasvuaan. Myös alakoulujen kisat pidettiin samassa yhteydessä.

Yläkoulun rehtori Pekka Paappanen oli iloinen oppilaiden innostuttua kisoista tänäkin vuonna. Vanhempiakin on saatu toimitsijoiksi.

– Asenne on kaikilla hyvä. Jokainen on myös pukeutunut asianmukaisesti. Oppilaat yrittävät parastaan, saavat uusia elämyksiä ja kokeilla terveellä tavalla omien rajojen ylittämistä. Täällä korostuvat yhteisöllisyys sekä kodin ja koulun yhteistyö, Paappanen pohti.

Kaikki juoksivat kisoissa 100 metriä. Yläkoulun poikien lajit vaihtuvat vuosittain, kun seiskaluokkalaiset 100 metrin juoksun lisäksi työntävät kuulaa ja hyppäävät kolmiloikkaa. Kasiluokkalaisilla lajeina on puolestaan kiekko ja pituus sekä ysiluokkalaisilla keihäs ja korkeus.

Tytöillä on kuula ja vuosittain vaihdellen pituus- ja korkeushyppy.

Jääkiekkoa HPK:ssa pelaavan ysiluokkalaisen Sara Paakkolan kisat sujuivat ihan hyvin, vaikka ennätyksiä ei tullutkaan.

– Ihan mukavat kisat. Täällä kaikki oppilaat saavat mahdollisuuden kilpailla toisiaan vastaan. Mitään soraääniä ei isommin ole kuulunut, Sara sanoi.

Perinteitä vaalitaan myös kisojen kaikkien aikojen tulostilastoilla. Sinne on nimittäin nykyisin vaikea päästä, sillä taso on kova. Tänä vuonna vain yksi oppilas ylsi kymmenen parhaan listalle, kun ysiluokkien voittaja Eliel Lumijärvi pinkoi 100 metriä aikaan 12,9, jolla pääsi sijalle 10. Lumijärvi ylsi lisäksi kolmiottelussa sijalle seitsemän. Hän voitti myös yläkoulun 1000 metriä ajalla 3.34,3.

Yläkoulun tyttöjen 800 metriä pinkoi nopeimmin Kaisa Tupala aikaan 3.13,0. Sukkulaviestin voitti 8A-luokka sekä alakoulun ruotsalaisviestin Eteläisten koulun 1-joukkue. HÄSA

Asiasanat