Uutiset

Hauholla vilkas hiihtopäivä

Perinteikäs jo 1960-luvulla aloitettu Hauhon laturetki hiihdettiin jälleen kerran Hauhon kirkonkylän ja Eteläisten välisellä reitillä. Aikoinaan retki kulki nimellä Hauhonselän hiihto, koska reitti kulki silloin lähes kylästä kylään ja myös pitkin Hauhonselkää. Silloin järjestelyistä vastasi Hauhon kunnan liikuntatoimi.

Joinakin vuosina hiihto on jäänyt hiihtämättä joko huonojen lumitalvien tai järjestäjien puutteen takia. Viimeisten 15 vuoden aikana reitiksi on vakiintunut Hauho kk- Hankala- Kokkila – Eteläinen.

Järjestelyvastuu on siirtynyt Hauhon Sisun harteille. Hiihto- ja suunnistusjaosto ovat yhdessä hoitaneet käytännön järjestelyt. Kokkilan kylätoimikunta on huolehtinut reitin vilkkaimmasta latuasemasta Myllykodasta, joka sijaitsee sopivasti lähes reitin puolivälissä. Hämeenlinnan kaupunki on tietysti avainasemassa laturetken onnistumiseksi, sillä reitti noudattaa koko talven auki pidettävää hiihtoreittiä. Tänä vuonna Sisun hiihtojaosto teetti reitille uudet opasteet, jotka palvelevat jatkossakin hiihtäjiä myös muina aikoina kuin varsinaisen laturetken aikana.

Osallistujien runsas määrä hiukan yllätti järjestäjät, sillä kirkonkylän asemalla munkit pääsivät loppumaan, ja samoin Myllykodan maukkaat makkarat. Vilkkain latuasema oli taas kerran Myllykota, jossa kirjattiin yhteensä 230 kodan ohitusta päivän aikana. Osallistujakortin palauttaneita kirjattiin yhteensä 147. Osallistuneiden kesken arvottiin kolme arvontapalkintoa. Onnettaren suosiossa olivat Emma Kuikka, Merja Rannikko ja Jyrki Backlund. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020