Uutiset

Hauhon jokamiestriathlon kutsuu kokeilemaan

Hauhon jokamiestriathlon järjestetään tänä vuonna jo neljättätoista kertaa. Kaikenikäiset ja -kokoiset kuntoilijat pääsevät kokeilemaan uutta lajia tai rikkomaan edellisvuosien ennätyksiä keskiviikkona 3.8.

kello 18.30 alkaen. Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 30.7. ja tapahtumaan odotetaan viime vuosien tapaan reilusti yli 200 osallistujaa

– Viime vuonna osallistujakatto oli 250 ja se täyttyi viikkoa ennen kisaa. Nyt katto on nostettu 270:een ja se on ehdoton maksimi. Enempää ei pyöriä tapahtuma-alueelle vaan mahdu, kertoo tapahtuman organisoija Mikko Reitti.

– Aikaisempien vuosien tapaan on tänäkin vuonna luvassa mukaansatempaava, erilainen kuntoliikuntatapahtuma, joka sopii kaikille. Toivottavasti säät suosivat, niin että saamme paikalle yhtä runsaasti triathlonin ystäviä kuin aiempinakin vuosina, Reitti toivoo.

Jokamiestriathlonin matkat sopivat kaikille. Reitille voi lähteä joko kilpailemaan tai kuntoilemaan. Osallistujat eivät tarvitse myöskään mitään kummempia varusteita.

– Kisaan voi lähteä vaikka mummon vanhalla fillarilla. Ainoa pakollinen varuste on pyöräilykypärä, Mikko Reitti kannustaa.

Triathlonin uintimatka on 200 metriä, jonka jälkeen osanottajat siirtyvät kymmenen kilometrin pituiselle pyörätaipaleelle, joka poljetaan asfaltilla Hauhon kirkonkylältä Eteläisten suuntaan ja takaisin. Triathlonin päättää kolmen kilometrin juoksuosuus idyllisissä Hauhon Vanhan Raitin ja urheilukentän maisemissa.

– Tapahtuman osalta suuri parannus on Hauhon vanhan palolaiturin kunnostus sekä ranta-alueen ruoppaus. Nyt uinti osuus on paljon mielekkäämpi, eikä kisailijoiden tarvitse kahlata mudassa. Lähtö on viime vuoden tapaan Mikonheikinahteen uimarannalta, mikä tuo ranta-alueelle lisätilaa niin uimareille kuin katsojille, kertoo Mikko Reitti

Triathlonissa kisaavat omissa sarjoissaan 14,- 18-, 40- ja 50-vuotiaat sekä yleisen sarjan miehet ja naiset. Lisäksi tarjolla on myös kuntosarjat miehille ja naisille. Kuntosarjojen suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja noin puolet osallistujista suorittaakin triathlonin näissä sarjoissa. Lämpimät vedet suosivat kuntoilijoita, eikä tänä vuonna tarvita märkäpukua uintiosuudella lämpimänä pysymiseksi.

Kilpailukeskuksena toimii Hauhotalo aivan Hauhon kirkonkylän keskustassa. Lisätiedot tapahtumasta ja ilmoittautumisesta löytyvät kisasivuilta www.oikeareitti.net/triathlon.

– Perinteisesti koko kirkonkylä on kuhissut liikettä triathlon-iltana ja niin varmasti myös tänä vuonna. Paikalle on saapunut paljon yleisöä ja tunnelma on ollut aina leppoisa. Onhan kisan sanottu olevan Suomen rennoin triathlontapahtuma, naurahtaa Mikko Reitti.

Asiasanat