Uutiset

Hauhon R-kioski lopettaa sunnuntaina

Hauhon kirkonkylän R-kioski sulkee ovensa lopullisesti tämän viikon sunnuntaina.

R-kioskin lakkauttamisen myötä palvelut kirkonkylällä vähenevät. R-kioskilla on voinut ostaa kalastuslupia, ladata matkakortteja, ostaa lippuja tapahtumiin sekä noutaa VR:n lippuja ja postimyynnistä tilattuja paketteja.

Kioski on myös toiminut videovuokraamona ja Veikkauspisteenä. Kylän toinen Veikkauspiste on S-Marketissa.

Hauhon R-kioski avattiin toukokuussa 2005 ja se on Rautakirjan omistuksessa. Yhtiöstä ei maanantaina tavoitettu ketään kommentoimaan lakkauttamisen syitä.


Palveluihin jää aukko

Hauhon kirkonkylällä asuvan Ydin-Hämeen aluetoimikunnan puheenjohtajan Jouni Lehtosen (kok.) mukaan R-kioskin vajaan kuuden vuoden visiitti kirkonkylällä tiesi huonoa paikallisille yrittäjille.

– Kyllähän tämä kurjalta tuntuu, sillä R-kioskin tuleminen tiesi paikallisen kioskin ja kirjakaupan loppumista. Nyt sitten tämäkin kioski lähtee, eikä tilalle jää mitään.

Lehtonen hämmästelee palveluiden vähenemistä, vaikka esimerkiksi vapaa-ajan asujia Hauholla riittää nykyisin myös talvisin

– Ilman ärrääkin varmasti pärjätään, mutta toivottavasti jostain löytyy rohkea yrittäjä kokeilemaan kioskin pyörittämistä kylällä.


R-kioskit vähenevät

Hauhon R-kioskin kolmesta työntekijästä yksi siirtyy eläkkeelle ja toinen on saanut töitä kaupungista. Kioskin esimiehelle Rautakirjalla ei toistaiseksi ole tarjota uutta vakituista paikkaa.

R-kioskien määrä on viime aikoina kääntynyt laskuun Hämeenlinnassa, kun kantakaupungin katukuvasta ovat poistuneet Palokunnankadun ja Papinniityn R-kioskit. (HäSa)