Uutiset

Hauhon Sisu karsii kakkoseen

 

Täksi kaudeksi henkiin herätetty Hauhon Sisun edustusjoukkue aloittaa tänä keskiviikkona karsintapelit noususta jääkiekon 2. divisioonaan. Valmentajat Harri Ojanperä ja Marko Syrjälä luotsasivat joukkonsa kolmosdivarin Hämeen ylemmän jatkosarjan etelälohkon voittoon ja uskovat nousumahdollisuuteen.
 
HauSin toiminta sai uutta potkua viime keväänä, kun Ojanperän, Syrjälän ja joukkueenjohtaja Mauri Salon vanhat valmennettavat HPK:n junnuista pyysivät kolmikkoa palaamaan kiekkohommiin. Mukaan saatiin myös pojille tutut huoltajat Jarmo Ollila ja Eero Kiikeri.
 
– Teimme heti selväksi, että joko hommia tehdään kunnolla tai ei ollenkaan. Joukkue osti ajatuksen todella hienosti. Porukkaa on tullut lisää myös kesken kauden. Kaupungissa oli selkeästi tarvetta miesten joukkueelle, Syrjälä sanoo.
 
Valmennuskaksikon mukaan HauSin nuorta porukkaa on ollut hienoa valmentaa, niin sitoutuneita kavereita kopista löytyy.
 
– Kapteenistomme Johannes Vuorinen, Anssi Salminen ja Tony Ollilla sekä Ville Lirkki ovat joukkueen henkisiä johtajia, jotka eivät mene sieltä, mistä aita on matalin. Koko jengi on kehittynyt hienosti kauden aikana, ja nälkä on kasvanut syödessä, Ojanperä kuvailee.
 
Kotipeli lauantaina
 
HauSin nousukarsinnat alkavat vieraspelillä Mäntässä Koillia-Pirkan Kiekkoa vastaan. Kotipeli on edessä lauantaina, jolloin Metritiski-areenassa astuu kello 19 vastaan Jämsänkosken Ilves.
 
– Kannattaa tulla katsomaan, kun Hämeenlinnan omat pojat ja Kerhon junnumyllyn kasvatit pelaavat. Nämä pelit ovat jääkiekkoa aidoimmillaan. Niissä sattuu ja tapahtuu erilaisia asioita kuin SM-liigassa, ja taklauksiakin tulee enemmän, HauSin valmennuskaksikko kannustaa väkeä katsomoon.
 
HauSi-JIlves la klo 19 Metritiski-areenassa.
 

Asiasanat