fbpx
Uutiset

Hauhon skeittiparkilla avajaiskisat

Hauhon skeittirampilla pidetään avajaiskilpailu huomenna lauantaina. Pari vuotta tekeillä ollut ramppi on valmis, tällä viikolla sen ympärillä on tehty enää maisemointitöitä. Täysin betonista valmistuva rakennelma sopii niin skeittaajille kuin BMX-pyöräilijöille.
 
– Hämeenlinnan seudulla on noin 150 aktiivista skeittailuharrastajaa. Avajaiskisoihin odotan noin 50 kilpailijaa, mutta osalla nuorimmista skeittaajista voi julkisen liikenteen heikkous Hauholle tehdä kiusaa osallistumiselle, Hämeenlinnan Skaten puheenjohtaja Lauri Tamminen miettii.
 
Hauhon ramppi on yksi kaupungin parhaita. Seuraavaksi ramppi valmistuu ensi kesäksi Parolaan.
 
– Rampit ilman muuta edistävät harrastusta, koska kaikilla skeittaajilla ei ole mahdollisuutta liikkua esimerkiksi omalla autolla. Ramppeja tarvitaan taajamiin.
 
Nurmikkoalueelle sijoittuvan rakennelma ovat tehneet itse nuoret alan harrastajat ammattimiesten avustuksella.
 
– Saimme hauholaisen Matti Virtasen perintörahastolta 14 000 euron pääoman hankkeelle. Suuri osa työstä on kuitenkin talkoota ja talkoolaisten joukossa on myös betonirakenteita hallitsevia ammattilaisia. Jos skeittiparkki olisi tehty kokonaan kaupungin työnä, olisivat kustannukset kohonneet huomattavasti suuremmiksi, sanoo nuorisotyön koordinaattori Taina Laitinen.
 
Nuorten  oma aloite
Sketittiparkki syntyi nuorten omasta aloitteesta. 
 
 Nuoret valmistelivat ja esittelivät päättäjille oman toiveensa. Sen jälkeen he ovat itse keränneet sponsorirahaa ja olleet kaikin puolin aktiivisia talkoolaisia. Koko hanke on ollut nuorille opettava ja heitä aktivoiva.
 
Avajaisissa on kilpailun lisäksi oheisohjelmana muun muassa konsertteja. Pääesiintyjänä on Steen1, jonka lisäksi Hauholla soittavat Ristikusi ja Horros ja räppäri Timo Kotipoltto. Taikuri Tiikkainen esiintyy iltapäivällä. 
 
Ilmainen konsertti ja avajaistapahtuma alkaa lauantaina kello 12 ja jatkuu iltaan saakka.

Menot