Uutiset

Haulikon arvokisaketju alkaa Lopella

Lopen ampumaurheilukeskuksessa alkaa ensi viikonvaihteessa haulikkoammunnan kisatapahtumaketju. Silloin kilpaillaan skeet-haulikon ennätyskelpoista GP-kisaa. Kilpailu on kaksipäiväinen, joka alkaa lauantaina kello 10 ja päättyy sunnuntai-iltapäivällä ammuttaviin finaaleihin. GP-kisoissa kilpaillaan miesten, naisten, nuorten ja veteraanien sarjoissa. Finaaleihin tuo jännitystä uusi sääntö, jossa kuusi parasta lähtee ratkomaan voitosta tasatilanteesta. Näin alkukilpailun paraskaan 125 kiekon ampuneesta ei saa mukaansa mitään etua.

Kevään ja kesän aikana järjestetään eri puolilla maata GP-kisoja, joissa ampujat ratkovat ranking-sijoituksia sekä hakevat osallistumisoikeutta loppukesällä järjestettäviin SM-kisoihin. Hyvällä ja tasaisella menestyksellä haetaan myös maajoukkuepaikkoja, joissa päästään mukaan kansainvälisiin mittelöihin.

Viime viikon loppuun mennessä Lopen kisaan oli ilmoittautunut 85 kilpailijaa. Erät arvotaan keskiviikkona, jolloin osallistujien määrä saattaa lähennellä sataa. Raja tulee vastaan 108 osallistujan kohdalla, sillä kolmelle radalle ei voida ottaa sääntöjen mukaan enempää ampujia.

Elokuun ensimmäisessä viikonvaihteessa 3.–4. elokuuta Lopella kilpaillaan yleisen sarjan skeetin Suomen mestaruuksista.

Sekä GP-kisojen että SM-kisojen järjestelyoikeudet myönsi Ala-Hämeen Ampujille viime syksynä Suomen Ampumaurheiluliitto. Ala-Hämeen Ampujista osallistuu varsin iso joukkue molempiin kisoihin. Nuorten sarjassa seuran ampujat ovat valtakunnan kärkeä. Myös miesten SM-kisoissa seuran edustajat ovat saavuttaneet mitalisijoja viime vuosina.

Ala-Hämeen Ampujat järjestävät lisäksi heinäkuun puolivälissä Suomen Metsästäjäliiton metsästyshaulikon ja -trapin piirinmestaruuskilpailut ja osallistuvat kolmen maakunnan välisen ottelun järjestelyihin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic