Uutiset

HäUS lähtee SM-kisoihin 16 uimarin joukkueella

Uinnin pitkän radan yhdistetyt nuorten ja aikuisten SM-kilpailut uidaan pääsiäisenä Mäkelänrinteen uintikeskuksessa Helsingissä. Kisat alkavat torstaina ja päättyvät maanantaina.

Kilpailuissa uidaan aamuisin aikuisten sarjojen alkuerät sekä nuorten sarjat suorana loppukilpailuna. Aikuisten A- ja B-finaalit kisataan iltajaksoissa, joihin myös nuoret voivat aikojensa riittäessä päästä. Hämeenlinnan Uimaseura osallistuu kilpailuihin ennätyksellisen suurella, 16 uimarin joukkueella.

HäUS:n kokenein uimari on 28-vuotias Suvi Pulkkinen, joka on viime aikoina niittänyt menestystä pääasiassa masters-sarjoissa.

Pulkkinen osallistui maaliskuun puolivälissä Kokkolassa uituihin mastersien SM-uinteihin, joista saavutuksena oli kaksi kultaa ja kaksi hopeaa.

SM-uinneissa Pulkkinen osallistuu 50 metrin rinta- ja vapaauinteihin sekä 100 metrin vapaauintiin.

– Tavoitteenani on vähintään yksi A-finaalipaikka, ja kyllä kahdessa muussakin lajissa olisi hyvä joko A- tai B-finaaliin yltää. Kokkolan masters-kisoista jäi hyvä fiilis. Vauhti oli sitä mitä pitikin, eli kunto näyttää olevan kohdillaan. Niihin kisoihin en herkistellyt ollenkaan, sillä päätin keventää vasta SM-uinteihin. Harjoituskausi on kaikkineen sujunut hyvin, ilman sairasteluja ja loukkaantumisia, joten kisoihin voin lähteä luottavaisin fiiliksin, kertoo Pulkkinen.

Hän starttaa parhaimmalta sijoitukselta 50 metrin rintauintiin, jossa hän on tilaston yhdeksäs.

HäUS:n uimareista Pulkkinen harjoittelee omatoimisesti, muita uimareita valmentavat Ari Ailio ja Niina Sovelius. He lähtevät SM-uinteihin odottavin mielin, vaikka alkuvuoden sairastelut ovat harjoittelua vähän häirinneet.

– Todella harva uimarimme on päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti viimeisen parin kuukauden aikana, mutta toisaalta nuoret pääsevät myös nopeasti takaisin hyvään kuntoon, valmentajat sanovat.

Aikuisten puolella Pulkkisen lisäksi vähintään B-finaalipaikkaa voi odottaa ainakin Jaakko Löyttyniemeltä 50 metrin perhosuinnissa ja Selina Virkkuselta 50 ja 100 metrin rintauinneissa. Nuorten puolella moni HäUS:n uimareista on vielä niin nuoria, että heillä on useampi vuosi aikaa kisata nuortenkin sarjassa, eli he lähtevät pääasiassa kokemusta hankkimaan – tietenkin tavoitteena ovat myös henkilökohtaiset ennätykset.

– Parhailta sijoituksilta nuorten sarjoihin starttaavat Niklas Reunanen (100 ja 50 metrin selkäuinteihin kolmantena, 50 metrin vapaauintiin viidentenä) ja Aliisa Liukkonen (50 metrin rintauintiin kuudentena), joilta molemmilta voi kaiken mennessä nappiin odottaa jopa mitalia. Molemmilla on hyvät mahdollisuudet yltää myös aikuisten B-finaaleihin, Reunasella 50 metrin selkäuinnissa myös A-finaaliin, Ailio ja Sovelius selvittävät.

Nuorten maajoukkueessakin uiva Reunanen lähtee kisoihin avoimin mielin.

– Harjoittelu on sujunut kohtuullisesti, ajat treeneissä ovat olleet ihan hyviä. Tavoitteenani on uida kisoissa omia ennätyksiäni, ja tietenkin mitali olisi mukava lisä. Nuorten EM-rajasta olen 50 metrin selkäuinnissa noin kolmen kymmenyksen päässä, ja vapaauinnissa melkein yhtä lähellä. Jos kaikki menee hyvin, uskon niiden olevan täysin mahdollisia, Reunanen kertoo.

 

Asiasanat