Uutiset

HäUS menestyi ikäkausimestaruusuintien karsinnoissa

Hämeenlinnan Uimaseuran uimarit onnistuivat hyvin viikonloppuna Kouvolassa uiduissa ikäkausimestaruusuintien karsinnoissa. Uimaseuran 39 kilpailuihin osallistuneesta uimarista yhdeksän selviytyi ikäryhmänsä 16 parhaan joukkoon ja finaaleihin. Yhteensä uimarit keräsivät 30 finaalistarttia, joka on suurin määrä HäUS:n historiassa.

Suurimmasta finaalipaikkasaaliista vastasi uimaseuran 16-vuotias tähtiuimari Niklas Reunanen, joka ui itsensä 16 joukkoon kaikissa kahdeksassa lajissaan, huonoin sijoitus tuli 800 metrin vapaauinnista, jossa sijoitus oli 11. Muissa lajeissaan Reunanen sijoittui vähintään viidenneksi.

Niklasta säestivät hienosti pikkusisko Nea, joka keräsi 13-vuotiaissa tytöissä yhteensä viisi finaalipaikkaa, sekä viikonloppuna huimassa vireessä ollut Jaakko Reinonen, joka keräsi 13-vuotiaissa pojissa myös viisi finaalipaikkaa. Reinosen huonoin sijoitus alkukilpailuiden jälkeen oli neljäs.

Muut uimaseuran finalistit olivat Sofia Nieminen, Tino Laine, Aliisa Liukkonen, Lotta Aho, Teemu Viitanen sekä Vanessa Pönnighaus. Uimaseuran valmennuspäällikkö Juuso Rantanen oli tyytyväinen uimareiden urakointiin viikonloppuna.

– Finaalipaikkoja tuli hieman enemmän kuin odotin, mikä on aina positiivinen asia. Pitää samalla kuitenkin muistaa, että tämä oli lähes kaikille finaaleihin selvinneille uimareille välietappi josta pitikin selvitä, eli työ on vielä heidän osaltaan kesken. Paljon iloa tuotti myös pienimpien uimareidemme ennakkoluuloton uiminen. Ennätyksiä tuli lähes kaikissa starteissa ja moni otti todella ison harppauksen eteenpäin. Kauttaaltaan tämä oli yksi onnistuneimmista kilpailuista, joissa itse olen ollut mukana valmentajana, ja siitä iso kunnia kuuluu valmennustiimillemme, Rantanen sanoi.

Oulussa 28.–30.11. uitaviin finaaleihin Rantanen ei ole miettinyt tavoitteita.

– Ennakkoon on turha laskea mitaleita tai seurapisteitä. Tärkeintä on nyt pysyä terveenä ja keskittyä tekemään jokainen jäljellä oleva harjoitus niin hyvin ja laadukkaasti kuin vain pystytään, Rantanen pohti. (HäSa)

Asiasanat