Uutiset

HäUS saa yksitoista uimaria SM-kisoihin

Hämeenlinnan Uimaseuran edustusuimarit ovat valmiina keskiviikkona Espoossa alkaviin nuorten ja aikuisten lyhyiden ratojen SM-kisoihin. HäUS:n yhdentoista uimarin joukkueen tavoitteena on saavuttaa vähintään yksi finaalipaikka, muutama semifinaalipaikka ja monta omaa ennätystä.

HäUS:n vahvin valttikortti Espoonlahden kisoissa on 26-vuotias Suvi Pulkkinen, joka lähtee SM-kisoihin 50 metrin vapaauinnissa kotimaan tilastojen seitsemänneksi nopeimpana uimarina. Myös 100 metrin sekauinnissa ja 50 metrin rintauinnissa Pulkkinen on mennyt tällä kaudella lujaa. Molemmissa lajeissa hän yltää tilastoajoissa 12:nneksi.

Pulkkinen on menestynyt viime aikoina masters-altaissa. Uinnissa nuorimmat veteraanit nimittäin kauhovat todellakin jo 25-vuotiaiden sarjoissa.

HäUS:n uimari on voittanut masterseissa mestaruuksia sekä SM- että PM-kisoissa ja korjaillut myös Suomen ennätyksiä. Ja mikä parasta, Pulkkinen on onnistunut parantamaan vielä myös omia ennätyksiään. 50 metrin vapaauinnissa hän on pyyhkäissyt pitkällä radalla ajan 26,8 ja lyhyellä radalla 26,5.

– Ennätin välillä pitää jo kolmen vuoden tauonkin, mutta nyt olen taas harjoitellut valmentajani Ari Ailion johdolla kovempaa noin vuoden verran. SM-kisoissa olen toiseksi vanhin naisuimari Hanna-Mari Seppälän jälkeen, joka on neljä vuotta minua vanhempi. Tavoitteena on kuitenkin mennä lujaa ja pulahtaa altaaseen vähintään seitsemän kertaa (yksi finaaliuinti ja kaksi semifinaalia). Lähden SM-kisoihin pitkästä aikaa oikein hyvillä mielin. En jännitäkään enää kovia koitoksia, Pulkkinen nauraa.

Reunanen valmistautuu Oulun kisoihin

Pulkkisen lisäksi HäUS:n väreissä SM-kisoissa uivat Niklas Reunanen, Selina Virkkunen, Noora Saarinen, Tino Laine, Juha Hyvärinen, Jaakko Löyttyniemi, Jyri Lähde, Aliisa Liukkonen, Henna Kainulainen ja Elias Hurskainen. Seuran valmennuspäällikkö Juuso Rantanen odottaa nuorilta suojateiltaan hyviä uinteja.

– Niklas Reunanen on tällä kertaa mukana 50 metrin selkäuinnissa ja vapaauinnissa. Selkäuinnissa hän on tilastojen kolmastoista ja menee SM-altaassakin lujaa, vaikka Espoon kisat ovat vasta valmistautumista puolentoista viikon kuluttua Oulussa uitaviin ikäkausimestaruusuinteihin (IKM-kisat). 16-vuotiaalla Niklaksella riittää tavoitteita vielä myös nuorten SM-kisoissa, joihin kaveri pääsee osallistumaan vielä pari vuotta, Rantanen muistuttaa.

Rantanen odottelee mielenkiinnolla myös Selina Virkkusen, Jaakko Löyttyniemen ja Jyri Lähteen esityksiä.

– Selina saattaa yltää semifinaaliin 50 metrin vapaauinnissa. Tilastoissa hän on yhdeksästoista. Jaakko ja Jyri ovat myös harjoitelleet hyvin ja heidän menoaan on mukava seurata, Rantanen pohtii. (HäSa)

Asiasanat