Uutiset

HauSi Hockey satsaa harrastejääkiekkoon

Hauhon Sisun jääkiekkojaostossa valmistaudutaan täysillä tulevaan kauteen. Kaikkien joukkueiden rungot ovat koossa ja jäävuorotilanne näyttää hyvältä. Kaikki jääharjoittelu tapahtuu Hämeenlinnan jäähalleissa.
 
– Syyskausi alkoi perinteisillä Juhan kisoilla Hauhon urheilukentällä, jossa lähes sata alle 10-vuotiasta kilvoitteli yleisurheilussa. Nyt jääharjoittelu on aloitettu jo lähes kaikissa joukkueissa, ja viime viikonloppuna olimme esittelemässä toimintaamme Elomessuilla, Hauhon Sisun puheenjohtaja Pertti Posti kertoo.
 
Kauden 2012–13 päättyessä seuraan kuului 170 lisenssipelaajaa, 31 lisenssillistä toimihenkilöä ja aikuisten harrasteryhmässä oli noin 35 pelaajaa, eli yhteensä seuraan kuului noin neljännes hämeenlinnalaisista seurakiekkoilijoista.
 
– Meillä ei ole kilpailullisia tavoitteita. Pystymme järjestämään kaikille joukkueille kaksi harjoitusvuoroa viikossa, ylemmällä sarjatasolle pelaaville jopa kolme.
 
Seuran tavoitteena on puhdas harrastekiekkoilu, mutta se ei estä menestymästä ja voittamasta. Viime kaudella seura perusti edustusjoukkueen, mikä antoi toiminnalle uutta pontta.
 
– Viime kaudella kaksi joukkuetta oli aivan sarjojensa kärjessä ja edustusjoukkue oli vähällä nousta 2. divisioonaan.
 
Hinta kohtuudessa
 
Seura haluaa pitää jääkiekkoharrastuksen kulut minimissä, jotta osallistuminen ei olisi ainakaan hinnasta kiinni. Sarjaa pelaavien juniorijoukkueiden kausimaksut olivat viime kaudella 50–80 euroa kuukaudessa, sisältäen harjoittelun, pelit ja matkat.
 
– Esimerkiksi 12-vuotiaiden harrasteryhmän kuukausimaksu jäi alle 50 euron. Tämä on mahdollista, koska meillä kukaan ei saa palkkaa vaan kaikki tehdään vapaaehtoistyönä.
 
Seura kehittää valmennuksen tasoa koulutuksen ja Jääkiekkoliiton valmennustuen avulla.
Valmennuksesta vastaavat paljolti vanhemmat ja vapaaehtoiset, talkootyönä.
 
– Emme kuitenkaan rasita vanhempia ylenpalttisilla talkoo- tai työvelvoitteilla. Osallistua saa, mutta ei ole pakko.
 
Lisää harrastajia
 
Jääkiekkoharrastusta leimaa niin sanottu drop out -ilmiö. Kun pelaaminen käy liian totiseksi, kalliiksi ja aikaa vieväksi, moni lopettaa. Ensi kaudella HauSi Hockeyllä on joukkue lähes kaikissa ikäryhmissä. Puheenjohtaja toivookin, että kaikki eri ikäluokkien, erityisesti nuorten, innokkaat harrastajat tulisivat mukaan, jotta joukkueet saataisiin kokoon jatkossakin.
 
– HauSissa voi pelata vaikka kerran viikossa. Tavoitteemme on, että harrastus säilyy läpi nuoruusiän aikuiseksi saakka. Kaksi kertaa voi tulla kokeilemaan ilmaiseksi.
 
Lisätietoa: www. hausi.fi.
 

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020