Uutiset

Hausjärven kunnan joululahja nuorisojärjestöille

Hausjärven kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että liikunta- ja nuorisojärjestöille myönnettäviä kunnan avustuksia leikataan 50 prosenttia vuonna 2006. Siis puolet pois.

On aivan käsittämättömän lyhytnäköistä heikentää nuorisojärjestöjen toimintaedellytyksiä.

Mikä on sen parempaa ennaltaehkäisevää nuorisotyötä kuin harrastusten tukeminen? Haluaako Hausjärven kunnanhallitus nähdä lisää nuoria notkumassa kauppojen pihoilla syljeskelemässä ja tupakoimassa?

Jo useamman vuoden ajan järjestöjen avustukset on jaettu aktiiviseen toimintaan perustuen. Järjestöjen sihteerit ovat kirjanneet ylös kaikki tapahtumiin osallistuneet ja näistä on laskettu avustuksen suuruus. Avustusta ovat siis saaneet enemmän ne järjestöt, joilla on ollut näyttöä todellisesta toiminnasta, josta on myös kuluja.

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry:ssä on noin 125 jäsentä, joista suurin osa on alle 29-vuotiaita ja aktiivisesti mukana olevia. Kylässä, jossa on noin 1 500 asukasta, toimii partiopiirimme kolmanneksi suurin lippukunta! Toimintaamme osallistuu siis merkittävä osa kylän nuorista.

Katsomme tekevämme tärkeää nuorisotyötä, jota myös nuorten vanhemmat arvostavat. He voivat olla rauhallisin mielin silloin, kun tietävät nuorensa olevan partiotapahtumassa; toiminta on varmasti rehellistä, kehittävää ja päihteistä vapaata.

Onpa vuosien varrella vanhempia ottanut yhteyttä lippukunnan johtoon ja pyytänyt kiinnittämään erityistä huomiota heidän nuoreensa, joka on ollut vaarassa luisua epäsopivaan seuraan. ”Voisitteko tehdä kaikkenne, että hän ei lopettaisi partiota!”

Mikäli kunnanvaltuusto hyväksyy kunnanhallituksen ehdotuksen, merkitsee se esimerkiksi Ryttylän Eräveikoille tulojen vähenemistä noin 30 prosentilla. Tästä seurauksena on, että retki- ja leirimaksuja joudutaan korottamaan ja johtajien koulutusta supistamaan.

Mahdollinen päätös avustusten pienentämisestä tulee siinä vaiheessa vuotta, kun seuraavan vuoden talousarviot on jo tehty. Lippukuntamme syyskokouksessa päätettiin, ettei lippukunta peri jäseniltä omaa jäsenmaksua keskusjärjestön jäsenmaksun lisäksi. Tuolloin ei vielä ollut tiedossa kunnanhallituksen ehdotus, joka olisi oleellisesti vaikuttanut asiaan.

Summa, jonka Hausjärven kunta leikkauksella säästäisi, on 15 000 euroa eli ihan oikeasti vanhoissa markoissa alle100 000 mk! Tästä summastako on kunnan talousarvion tasapaino kiinni?

Minna Luoto

lippukunnanjohtaja

Saila Suominen

sihteeri

Ryttylän Eräveikot

Päivän lehti

15.8.2020