Uutiset

Hausjärven lääkäripalvelut

Saimme lukea 21.9.2004 lehdistä (Aamuposti ja Hämeen Sanomat) ja todeta todeksi huhun, joka kierteli kylillä, että Turhaudan, Karan, Lavinnon asukkaiden lääkäripalvelut siirtyvät Ryttylästä Oittiin.

Palaamme siis aikaan, joka oli ennen muinoin, jolloin kunnanlääkäri oli vain Oitissa. Lehdessä (Hämeen Sanomat) oli maininta: ”Potilaiden uutta väestövastuujakoa tehtäessä on ajateltu, että lääkäriin joka tapauksessa matkan päästä lähtevät voivat suunnata yhtä hyvin Oittiin kuin Ryttylään.”

Ei ole ollenkaan sama matkataanko Oittiin vai Ryttylään, sillä matkakilometreissä on suuri ero. Turkhaudan suunnalta ei ole linja-autoyhteyksiä Oittiin kuten on Ryttylään. Matkat tulevat paljon kalliimmiksi Oittiin kuin Ryttylään. Autottomille taksimatkat ovat ainoa ja kallis vaihtoehto, sillä koululaisauto kulkee aamulla ja tulee vasta iltapäivällä takaisin. Myös omaa autoa käyttäville tulee lisäkustannuksia, kun matka pitenee. Maksaako terveyskeskuksen kuntayhtymä meille aiheutuvat lisäkustannukset?

Eikö lääkäri voi tulla Ryttylän terveysasemalle pitämään vastaanottoa? Pari-kolme vuotta sitten oli Ryttylässä keskustelutilaisuus lääkäripalveluista, jolloin nimenomaan Ryttylän terveysasemalle kaavailtiin 1 1/2 lääkäriä.

Mikäli Ryttylän terveysasemalla ei ole tällä hetkellä tilaa toisen lääkärin vastaanotolle, niin rakennettakoon tyhjillään olevaan aulatilaan seinällä erotettu vastaanottohuone.

Toivomme lääkäripalvelujen jatkuvan edelleen meillekin Ryttylässä.

Joukko kiukkuisia
turkhautalaisia

Hausjärvi

Päivän lehti

28.5.2020