fbpx
Uutiset

Hausjärven on vaikea löytää paikkakuntansa rintamaveteraaneja

Hausjärven kunta tarjoaisi rintamaveteraaneilleen lisäpalveluilla helpotusta elämään, mutta heidän löytämisensä on hankalaa.

Koska Hausjärven kunnan perusturvalla ei ole tiedossaan kunnassa asuvien rintamaveteraanien henkilötietoja, on heitä jouduttu lähestymään Kelan kautta lähetetyn kirjeen kautta.

-Rekisteriä ei ole olemassa, eikä Kela anna näitä tietoja. Sopivia henkilöitä voi haarukoida sen mukaan, maksetaanko heille rintamalisää, sanoo Hausjärven kunnan perusturvajohtaja Sari Aalto.

Kotipalveluohjaaja Leena Ollilan mukaan ongelma on sama joka kunnassa.

Toistaiseksi vasta 18 on ilmoittanut ottavansa avopalveluja vastaan, kun Kelan tietojen mukaan Hausjärvellä asuu 74 rintamalisää saavaa henkilöä. Avopalveluja voi hakea vielä tämän kuun loppuun saakka.

-Eniten kysytään siivousapua. Myös muunlaisia toiveita pyritään toteuttamaan, jos se on mahdollista, sanoo Ollila.

Avopalveluihin oikeutetun veteraanin on oltava Suomessa asuva, vuoden 1939-1945 sotiin osallistunut rintamaveteraani, jolla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus tai rintamatunnus.

Tämän vuoden talousarviossa rintamaveteraanien kotiin vietäviin kunnallisiin avopalveluihin on varattu 2,3 miljoonaa euroa. Hausjärven osuus tästä on reilut 5 000 euroa. (HäSa)

Menot