fbpx
Uutiset

Hausjärven verotus pysynee ennallaan

Hausjävellä kunnan verotus pysynee ensi vuonna nykyisellä tasolla.

Tiistaina kokoontunut kunnanhallitus esittää valtuustolle nykyisten prosenttien vahvistamista ensi vuodellekin. Hausjärvellä on kuitenkin keskusteltu myös veronkorotuksista, sillä paineita siihen suuntaan on.

-Maanantaina valtuustoseminaarissa keskustelimme veroista, ja minä pohdin hallituksen kokoukseen asti mahdollista korotusesitystä, kertoo kunnanjohtaja Päivi Terävä.

Hausjärven tuloveroprosentti on 20, ja samaa esitetään siis myös ensi vuodelle.

Yleinen kiinteistövero on esityksen mukaan ensi vuonnakin 0,85, vakituisten asuinrakennusten 0,43 ja loma-asuntojen 0,85.

Hausjärvellä on käytössä myös voimalaitosrakennusten kiinteistövero, 1,10 prosenttia sekä yleishyödyllisten yhteisöjen vero 0,30.

Hausjärven hallitus käsitteli myös kunnan ensi vuoden talousarviota, ja antoi ohjeita sen jatkovalmisteluun. Linjauksena on, että osa suurimmista investoinneista siirretään myöhemmäksi.

Esimerkiksi Ryttylän päiväkoti-koulukeskuksen kolmannen vaiheen aloitus siirretään näillä näkymin vuoteen 2015 ja Oitin kouluhankkeiden aloitusta siirretään myös. Tavoitteena on, että suunnitelmakauden eli vuosien 2012-2014 investointien kokonaismäärä on 11,5 miljoonaa euroa. (HäSa)

Menot