Uutiset

HäUS:lla hyvä viikonvaihde ikäkausiuintien karsinnoissa

Hämeenlinnan Uimaseuran uimarit kauhoivat hyvin viikonloppuna Tampereella uiduissa Ikäkausimestaruusuintien karsinnoissa. Ikäryhmänsä 16 nopeimman joukkoon, ja Raisiossa 2.–4.12. uitaviin finaaleihin, selvisivät T14-sarjassa Sofia Nieminen (viidessä lajissa), P15-sarjassa Jaakko Reinonen (viidessä lajissa) ja Timi Torkkel (kuudessa lajissa) sekä T15-sarjassa Nea Reunanen (kahdessa lajissa).

HäUS:n valmentajaksi elokuussa palannut Juuso Rantanen oli tyytyväinen uimaseuran uimareiden otteisiin viikonlopun kisoissa.

– Uimarit olivat hyvässä vireessä ja viikonloppu oli täynnä ennätysparannuksia ja onnistumisia. Uimareiden kunto on ollut nousussa koko syksyn ajan ja Tampereen kisan tulos osoittaa, että olemme onnistuneet kunnon ajoituksessa hyvin, Rantanen sanoo.

Uimaseurasta on nousemassa myös uusia junioriuimareita, jotka olivat jo lähellä finaalisijoituksia.

– Halliremontin vuoksi olemme pyrkineet painottamaan laatua allasharjoittelussa ja vastaavasti joutuneet lisäämään kuivaharjoittelun määrää todella paljon. Moni on kuitenkin hyötynyt tästä syksyn aikana ja noussut fyysisesti uudelle tasolle. He ovat keväällä valmiina haastamaan tosissaan ikäryhmänsä kärkiuimareita. Lisäksi meillä on hyviä uimareita nuoremmissa ikäluokissa, jotka eivät ikänsä puolesta vielä päässeet Raisioon osallistumaan, Rantanen muistuttaa.

Hämeenlinnan Uimaseuran janakkalalainen yhteistyöseura ST Riksu saa myös edustajan Raision finaaleihin, kun T12-sarjassa uiva Aada Taiponen sijoittui Nurmijärvellä uiduissa aluekarsinnoissa 11. sijalle 100 metrin rintauinnissa.

Viikonlopun aikana uituihin 10–15-vuotiaiden tyttöjen ja 11–16-vuotiaiden poikien SM-kilpailuiden karsintoihin osallistui yli 2100 uimaria seitsemällä paikkakunnalla ympäri Suomea.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic