Uutiset

HäUS:n uimahyppääjien …taso noussut …vuoden aikana

Hämeenlinnan Uimaseuran uimahyppääjien yhdennettoista merkkikilpailut hypättiin sunnuntaina Hämeenlinnan uimahallissa. Merkkikilpailut ovat seuran mestaruuskilpailut, mutta toisaalta kyse on uimahyppääjien puolivuosittaisesta tasonmittauksesta sekä tasomerkkien suorittamisesta. Hämeenlinnan uimahyppääjät suorittivat kilpailuissa hopea-, pronssi-, rauta- ja alkeismerkkejä.

Uimahyppy on arvostelulaji, ja kilpailupäivä on jännittävä kokemus hyppääjille. Puolen vuoden mittainen työ arvioidaan kolmen tai kuuden hypyn perusteella, ja seuraavan kerran merkkisuoritusta voi yrittää puolen vuoden päästä. Tästä syystä uimahallilla nähtiin sunnuntaina keskittyneitä ilmeitä, jännitystä, mutta ennen kaikkea onnistumisen riemua.

Sunnuntain merkkikilpailussa hyppäsi kaikkiaan 29 hyppääjää, ja merkkisuorituksiin ylsi yhteensä 12 hyppääjää. Syksyn merkkikilpailuun verrattuna yli puolet hyppääjistä paransi suoritustaan.

– Olen tosi tyytyväinen hyppääjiin ja heidän kehittymiseensä. Ponnistamista harjoiteltiin erikseen parissa treenissä ja se näkyi suorituksissa, kommentoi alkeisryhmän valmentaja Vikki Mattila.

Hyppääjistä kannustuspalkinnoilla palkittiin seuraavat hyppääjät: Julia Kuusijoensuu, Eetu Lehtonen, Liina Laitamäki, Tiitus Hänninen, Emma Teppo, Henrik Hurskainen ja Eevert Leinonen.

– Kaikki hyppääjät ovat kehittyneet. Voimaa on tullut lisää ja hypyt nousevat paljon paremmin kohti oikeaa lentorataa, kehuu kilparyhmän valmentaja Ulla Turpeinen valmennettaviaan.

– Esiintymisvarmuutta ja -taitoa on tullut kaikille lisää. Laudalla näkyi tänään lapsia ja nuoria, jotka näyttivät uimahyppääjiltä koko olemukseltaan, hän jatkaa.

Siinä missä hyppääminen on urheilijalle vaativa suoritus, voi uimahyppykilpailussa hattua nostaa oikeutetusti kilpailun tuomareille. Sunnuntain kilpailussa hypättiin 129 arvosteltua hyppyä. Hypyistä annetaan pisteitä nollasta kymmeneen, ja tuomarin on kyettävä alle sekunnin mittaisesta suorituksesta arvioimaan muun muassa hypyn vauhtia, lentorataa, asentoa ja esteettisyyttä.

HäUS:n uimahyppytoiminta jää kilpailuryhmää lukuun ottamatta nyt kesätauolle. Syksyllä aloittaa jälleen uusi alkeisryhmä, jossa hyppäämisestä innostuneet tytöt ja pojat pääsevät tutustumaan monipuoliseen urheiluharrastukseen. Lisäksi kesäkuun alussa järjestetään viikon tai kahden viikon mittainen alakouluikäisten kurssi, jossa pääsee kokeilemaan sekä uimahyppyjen että uinnin harrastamista. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic