Uutiset

HäUs:n uimareilla edessään …kauden viimeinen rypistys

Hämeenlinnan Uimaseuran uimareilla on seuraavan puolentoista viikon aikana edessään kevätkautensa pääkilpailut.

Tänä viikonloppuna uidaan Hyvinkäällä ikäkausimestaruusuinnit, jotka ovat 13–15-vuotiaiden tyttöjen ja 14–16 -vuotiaiden poikien SM-kilpailut. Kisoihin selvisi jokaisessa lajissa 24 parasta kustakin ikäryhmästä.

HäUs:ia edustaa viikonlopun aikana kisoissa yhteensä 12 uimaria, joista Niklas Reunanen, Jaakko Löyttyniemi, Aliisa Liukkonen ja Juha Hyvärinen lähtevät ennakkoon taistelemaan vähintään sijoittumisesta kahdeksan parhaan joukkoon lajeissaan. Eniten uimaseuralaisista urakoi Löyttyniemi, joka avaa yhdeksän startin kisarupeamansa perjantaina sekauintiviestillä sekä 800 metrin vapaauinnilla.

Uimaseuran valmennuspäällikkö Juuso Rantanen on tyytyväinen kisoihin osallistuvien uimareiden määrään mutta ei kuitenkaan suostu asettamaan mitalitavoitteita.

– Katsotaan miten käy. Esimerkiksi Niklas Reunanen taistelee ennakkoon neljästä mitalista. Hän on kuitenkin ollut sairaana käytännössä koko kevään, joten tavoitteena kaikilla on tehdä kauden parhaat uinnit ja katsoa mihin se riittää. Ennakkoon ei kuitenkaan suostuta häviämään tuumaakaan.

Hyvinkään kilpailut järjestetään Sveitsin maauimalassa, mikä tuo kisoihin oman mausteensa.

– Ulkoaltaassa on paljon enemmän muuttujia kuin sisällä. Sää vaikuttaa paljon ja esimerkiksi selkäuinnissa tekninen suoritus korostuu, koska uimari ei voi katsoa katosta että ui suoraan. Olot ovat kuitenkin kaikille samat, joten niiden ei pidä antaa vaikuttaa suoritukseen, Rantanen tuumaa.

SM-kilpailut Jyväskylässä

Seuraavana viikonloppuna uidaan Jyväskylässä nuorten, aikuisten ja vammaisten SM-kilpailut.

Uimaseurasta kilpailuihin osallistuu 11 uimaria. Mukaan lähtevistä uimareista parhaat edellytykset hyville sijoituksille on Katarina Mustosella, joka oli jo kevään lyhyen radan nuorten SM-kilpailuissa kahdeksan parhaan joukossa 400 metrin sekauinnissa ja 800 metrin vapaauinnissa.

– 50 metrin allas on ollut Katalle aiemmin hieman hankala. Hän on kuitenkin pystynyt parantamaan tekniikkaansa etenkin vapaauinnissa ja hänellä on takanaan hyvä kausi myös harjoittelun osalta, joten uskon että hän esiintyy pirteästi. Muilta odotan hyviä uinteja. Mielestäni kaikki ovat sellaisessa kunnossa, että ennätyksiä pystytään varmasti tekemään. Nuorimmille kisat ovat vielä kokemuksen hakemista, Rantanen valottaa lähtökohtia tulevaan koitokseen.

Katse jo tulevassa

Uimaseuralaisten kausi päättyy SM-kilpailuihin, mutta katseet on jo siirretty pidemmälle tulevaisuuteen. Joulukuussa seura järjestää lyhyen radan ikäkausimestaruusuintien finaalit ja mielessä pyörii jo myös Ahveniston maauimalan valmistuminen.

– Joulukuun finaaleita ajatellen meillä on seurana kovat tavoitteet. Työtä on kevään mittaan tehty jo myös näitä kisoja varten. Ahveniston maauimala taas on seuramme uimareille hieno mahdollisuus harjoitella pidempään ja lähempänä kotia myös kesäisin.

Kaikki Ahveniston projektia koskeva ei ole kuitenkaan ollut miellyttävää ja suunnittelutoimikunnan toimintaa ovat uimaseuran toimijat ihmetelleet.

– Meitä ei ole kutsuttu mukaan suunnitteluun ,vaikka meille niin on alkuvuodesta luvattu – me vain tungimme väkisin mukaan viime hetkillä. Myöskään nyt tehdyistä päätöksistä ei ole meille tiedotettu millään tavalla. En halua tuomita projektia etukäteen. Olen vain epäileväinen koko komeuden toimintakykyyn, koska sellaisten henkilöiden, jotka asioista voisivat tietää parhaiten, mielipiteitä ei ole kuultu suunnittelussa käytännössä lainkaan, Rantanen sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic