Uutiset

HäUS:n uimareille hyviä sijoituksia SM-altaassa

Hämeenlinnan Uimaseuran uimarit menestyivät hyvin viikonvaihteessa Vaasassa kauhotuissa pitkän radan SM-kisoissa. Nuorten kilpailut uitiin aamuisin alkuerissä suoraan loppukilpailuina, ja aikuisten puolella illalla uitiin välierät ja finaalit.

HäUS:sta mukana oli 13 uimaria, joista lähes kaikki uivat omia henkilökohtaisia ennätyksiään.

Parhaiten hämeenlinnalaisista menestyi 17-vuotias Niklas Reunanen, joka rikkonaisesta kaudesta ja useista sairasteluista huolimatta ylsi useassa lajissa ennätysaikoihinsa ja pisteli joitakin ennätyksiäänkin uusiksi.

Reunanen ui pistesijoille poikien (18 vuotta ja nuoremmat) 100 metrin selkäuinnissa, jossa hän oli jaetulla kuudennella sijalla, ja poikien 100 metrin vapaauinnissa, jossa hän ylsi seitsemänneksi. Lisäksi Niklas ui finaaliin miesten 50 metrin selkäuinnissa ja sijoittui finaalissa seitsemänneksi.

Naisten puolella parhaiten hämeenlinnalaisista menestyi kisakonkari, masters-sarjoissakin menestystä niittänyt Suvi Pulkkinen, joka ui finaaliin 50 metrin rintauinnissa sijoittuen siellä seitsemänneksi.

Pulkkinen ui lisäksi välieriin myös 50 metrin vapaauinnissa, jääden kuitenkin hieman finaalipaikasta sijoituksen ollessa 12.

Pulkkinen ei ollut täysin tyytyväinen varsinkaan vapaauintiinsa.

– Uin tämän kauden ennätykseni kesken kovan treenikauden, eli viimeistelyt eivät tainneet tällä kertaa osua kohdilleen. Kisakausi on myös ollut aika raskas, eli ei taida enää jaksaa kuten nuorempana. Näillä näkymin nämä olivat viimeiset SM-kisani, ja seuraavaksi käännän katseen kohti mastersien MM-kisoja, jotka uidaan elokuussa Kazanissa, Pulkkinen suunnitteli.

Myös 17-vuotias Henna Kainulainen ui pisteille tyttöjen (17 vuotta ja nuoremmat) 200 perhosuinnissa sijoittuen kahdeksanneksi. Henna ui myös välieriin 50 metrin selkäuinnissa, sijoittuen lopputuloksissa 15:nneksi.

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020