Uutiset

Hautakoski voitti KiKen Rojauksen

Juvel-Teamin Jussi Hautakoski oli ylivoimainen perinteisen KiKen Rojauksen finaalissa. Hautakoski aloitti pelinsä täydellisellä 300 pisteen sarjalla ja takoi lopputulokseksi 1491 (tasoitus 42) pistettä. Hautakosken tasoituksetonkin tulos 1449 (keskiarvo 241,5) on komea. Voitto on toinen, jonka Hautakoski on Rojauksessa saavuttanut. Toiseksi keilasi jännittävien vaiheiden jälkeen KiKen Markus Nevalainen tuloksella 1403 (126) ja kolmanneksi Hakasten Timo Korkeakoski 1399 (198) pisteellä. Vaken Kari Lindeman oli neljäs ja Coucoun Jorma Huovilainen viides.

Hautakoski aloitti pelinsä 18 peräkkäisellä kaadolla, eli toisenkin sarjan alkuun hän teki kuusi kaatoa, ennen kuin hänelle jäi jotain paikattavaa avausheiton jälkeen. 300 pisteen sarja oli Hautakosken uran toinen. Kolmannessa ja neljännessä sarjassa Hautakosken keskittyminen hieman herpaantui ja neljännen sarjan jälkeen Timo Korkeakoski olikin noussut johtoon hyvien sarjojensa ansiosta. Kahdessa viimeisessä sarjassa Hautakoski kuitenkin näytti muille kaapin paikan kaatamalla keiloja 244 ja 268 pisteen edestä.

Markus Nevalainen oli koko finaalin ajan iskuetäisyydellä kärkiparista kolmantena. Ja kun Korkeakoski ajautui kahdessa viimeisessä sarjassa pieniin vaikeuksiin, käytti Nevalainen tilaisuutensa. Jännäksi toisen sijan ratkaisu kuitenkin meni. Nevalainen tarvitsi viimeiseen ruutuunsa vähintään paikon noustakseen toiseksi. Avausheitolla lavalle kuitenkin jäi iso 5 ja 7 keilojen muodostama reikä. Sen hän kuitenkin varmasti paikkasi ja kaatoi ylimääräisellä heitolla riittävästi keiloja ohittaen Korkeakosken neljällä pisteellä.

Voiton ratkettua Hautakoski oli tietysti onnellinen.

– Totta kai, ainakin keskimäärin, on mukavampi voittaa kuin olla toinen, voittaja iloitsi.

Pienistä vammoista kärsinyt Hautakoski on vasta tällä kaudella palannut radoille pari vuoden tauon jälkeen.

– Tälläkin kaudella on ollut vielä sormen kanssa pientä ongelmaa, joka on vähentänyt keilailua, hän sanoi. HäSa

Asiasanat