Uutiset

Hautala kuin Takahikiän hyttyset

Vihreiden kansanedustaja Heidi Hautala sätti Venäjän demokratian eduskunnan juhlaistunnossa, mikä ärsytti käytöstapoja kunniassa pitävää puhemies Paavo Lipposta (sd.).

Keskiviikon Ilta-Sanomat hämmästeli, koska presidenttien Tarja Halonen ja Vladimir Putinin Pietarin tapaamisessa ei keskusteltu lainkaan Hautalasta.

Suomalaisilla on taipumus kuvitella, että maailma pyörii Suomen ympärillä.

Hautala on vihreine aatteineen Putinille yks hailee siinä missä Takahikiän hyttyset. Kiitos jo siitä, jos suurvaltajohtaja vielä tänään muistaa Suomen presidentin etunimen.

Tony Halme saa syytteen törkeästä rattijuoppoudesta. Syyttäjän mukaan Halme ajoi kännissä autoa helmikuussa Laitilassa.

Perussuomalaisten kansanedustaja vakuuttaa Ilta-Sanomissa olevansa syytön ja kertoo, että nukkui autossa viisi tuntia, jotta pystyi ajamaan Helsinkiin.

– Lähtiessäni minulla ei ollut humalainen olo, Halme tilittää.

Eikö asia ole tällä tulkinnalla selvä! Mihin tässä oikein käräjiä tarvitaan?

Demareiden valtuutettu Pekko Oksanen synnytti Hämeenlinnaan toran Aulangonniemen kaavoituksesta ja maakaupoista. Melu tunnetaan Oksasen nimeämänä Aulankogatena.

SDP:n valtuustoryhmä suivaantui Oksasen sooloilusta ja antoi hänelle maanantaina potkut ryhmän sihteerin tehtävästä. Jos Oksanen yrittää pitää Aulankogaten hengissä, hän saanee kenkää myös demariryhmästä.

Aulankogatesta tuli Pekkogate.

Kuubassa sikäläinen diktaattori Fidel Castro lähestyy kahdeksaakymmentä. Mitäpä tuosta, sillä Castron henkilääkäri Eugenio Selman kertoo Keskisuomalaisen jutussa Suuren Valon elävän 140-vuotiaaksi. Pitkää ikää tietää yksin ”loistava geeniperimä”.

Arviossa vakuuttaa tieteellinen tarkkuus: Castro ei elä 139- eikä 141-vuotiaaksi.

Yli 11 miljoonalle pääosin rutiköyhälle kuubalaiselle Selman ennustus lienee yksi Castro-juttu monien joukossa.

Vaaralliseksi ennustuksen tekee se, että Castro itse voi pitää sitä totena.

Peräti 17 romaania ”kirjoittanut” Tuula Sariola myöntää, että hänen kirjansa on kirjoittanut ystävä – nyt ilmeisesti entinen ystävä – Ritva Sarkola.

Lordin tapauksessa taitelijasta ei saa julkaista kasvokuvaa, Sarkolan kirjoja on puolestaan myyty väärällä valokuvalla.

Kulttuurin ja taiteen maailma on ihmeellinen.

Missä järjestetään Suomen euroviisut? Järjettömimmän esityksen palkinnon ansaitsee kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk.) Tampereen Ratinan stadionilla. 30 000 henkeä vetävään urheilupyhättöön pitää vain rakentaa – simsalabim – 20 miljoonalla eurolla katto. Ja sitten torvet soimaan…

Ideaa ei voi panna helteen piikkiin, sillä Alatalo teki sen kesän viileillä keleillä.

Koko keskustelu on tyhjän jauhamista. Pelkästään hotellien takia kisoille ei ole kuin yksi pitopaikka: Helsinki.

Päivän lehti

5.8.2020