Uutiset

Havaintoja valkopäätiaisesta kaivataan

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys kaipaa lintutarkkailijoiden havaintoja valkopäätiaisesta. Yhdistys myös toivoo, että linnusta saataisiin valokuvia.

Hattulan Lepaalta on tullut joitakin niin sanottuja maallikkohavaintoja mahdollisesta valkopäätiaisesta. Lintua on tiettävästi nähty kuun vaihteessa Tyrvännöntie 467:n pihassa, puutarhaoppilaitoksen tienhaaran lähistöllä sekä Ratontien varrella. Lintu liikkuu sinitiaisten mukana ja poikkeaa lintujen ruokintapaikoilla.

Lajia ei ole koskaan tavattu Kanta-Hämeessä, ja siksi lintutieteellinen yhdistys haluaisi varmistaa lajin esiintymisen täällä. Lintua etsittiin tiiviisti viime viikolla ja viikonloppuna Lepaan ruokintapaikoilta, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä.

Valkopäätiainen on sinitiaisen kokoinen ja väriltään sinivalkoinen. Huomiota herättää puhtaanvalkoinen päälaki ja rinta. Sen sinisillä siivillä on leveä valkoinen laikku ja pyrstön reunat ovat leveälti valkoiset. Linnussa ei ole yhtään keltaista kuten sini- ja talitiaisessa.

Mahdollisista valkopäätiaishavainnoista voi soittaa Martti Raekunnakselle numeroon 0500-902180 tai Lauri Kokkalalle numeroon 050- 5255856. (HäSa)

Päivän lehti

25.1.2020