Uutiset

Hävitty sota

Toisen maailmansodan jälkeen on maailmassa käyty satoja pieniä ja isojakin mittelöitä milloin mistäkin syystä, vähemmän rajariitoja ratkoen, enemmän diktatuurisiin tavoitteisiin pyrkien kuin paljolti myös uskontoihin liittyen.

Vihapuolten välejä parantamaan perustettiin pikaisesti toisen maailman sodan jälkeen järjestö Yhdistyneet Kansakunnat eli YK. Senkin lipun alla on sodittu, mutta kuitenkin rauhan puolesta.

Kipupisteinä tänään ovat entinen Palestiinan valtion alue, jotkut Afrikan maat sekä Irak, Iran, Pakistan ja erityisesti Afganistan.

Olen odottanut jo kauan, että tuon maan asioihin ei pidä kenenkään puuttua. Antaa asioiden Afganisissa sujua niin kuin maan tapana on ollut vuosituhannet. Osama Bin Ladenin metsästys tulee liian monen rauhanturvaajan kohtaloksi, heitä Suomikin on sinne lähettänyt.

Harvemmin olen antanut tunnustusta itänaapurillemme. He kuitenkin älysivät luikkia takaisin isiensä maalle jättäen ”ismiensä” tyrkyttämisen Afganistaniin.

Kukahan uskaltaisi riittävällä painoarvolla saada omat päättäjämme lopettamaan Suomen osallistumisen Afganistan-operaatioon? Kutsun siellä käytävää rauhanturvaoperaatiota hävityksi sodaksi.

Harri Brotherus

Janakkala

Päivän lehti

30.5.2020