Uutiset

Hei, me ollaan SM-mitalisteja!

Ahveniston Ampumahiihtäjät oli täynnä tyttöenergiaa sunnuntaiaamuna Ahvenistolla, kun juniorit kilpailivat ampumahiihtoviestien parhaista paloista.

Kovin suuri yllätys ei tainnut kenellekään olla, että AAH oli vaihteeksi yksi menestyjäseuroista. Hämeenlinnalaisseuran tytöt saalistivat kultaa, hopeaa ja pronssia.

N19-sarjan viestissä AAH sai mestaruutensa puoli-ilmaiseksi. Vastassa oli vain Kauhajoen Karhu, johon AAH:n Erika Jänkä riuhtaisi jo kuuden minuutin eron. Toisella osuudella mestarijoukkueen viestiä vei Netta Nikkanen ja ankkuriosuus oli Auli Kiskolan harteilla. Kiskola toi joukkueensa maaliin lähes 12 minuuttia ennen Karhua. N19-sarjan pikakisan lauantaina voittanut AAH:n Jessika Rolig keskittyi viestin aikaan naisten yhteislähtökilpailuun.

– Semmoinen rento ja kiva kauden viimeinen kisa. Ei tuntunut oikeastaan kisalta ollenkaan, mutta ei haittaa, naureskeli Kiskola viestin jälkeen.

Lammilaisen kausi oli vaikea. Alkukausi meni pilalle sairastelun takia ja sen jälkeen koko Etelä-Suomen hiihtoväki poti lumipulaa.

– Välivuosi tästä tuli. Odotin, että tämä kausi loppuu. Kevättä olen odottanut ja sitä, että pääsen aloittamaan puhtaalta pöydältä harjoittelun seuraavaa kautta varten, Kiskola jutteli.

Maija Keränen …häikäisi

N15-sarjassa AAH:n mestaruussauma meni ampumapaikalla, vaikka ankkuri Maija Keränen pudotti lippaalta kaikki taulut – ja ihan kansainvälisen nopeasti. Vuotta nuoremmissa lauantaina kilpailleista Hilda Kukonlehto kiersi sakkolenkin makuuammunnan jälkeen ja Senni Kuusiselle sakkokierroksia tuli yhteensä neljä.

– Ensimmäinen ammunta meni huonosti, toinen hyvin, Kukonlehto tuumi.

– Huonosti meni ammunta, tiivisti puolestaan Kuusinen omaa suoritustaan.

– Mutta kyllä Senni hiihti tosi kovaa, lisäsi vierestä Maija Keränen, joka on tyttöjen 15-sarjan tämän kauden paras suomalainen ampumahiihtäjä.

Maijan sunnuntainkin ammunta oli suorastaan häikäisevä. Eikä tässä läheskään kaikki. Kauden neljässä SM-kisassaan Keränen ampui kaksi hutia – ne tulivat Kontiolahdella normaalimatkan kisassa. Sen jälkeen ammuntaputki oli täysin puhdas.

– En tiedä, kuinka paljon patruunoita menee harjoituksissa, Maija funtsi.

– Paljon niitä menee, sanoi Keräselle ampumahiihdon ammunnan saloja opettanut Kimmo Koivunen.

Joka tapauksessa Keränen oli suoritukseensa tyytyväinen, totta kai.

– Rata ei ollut yhtä raskas kuin lauantaina. Ammuntakin sujui hyvin, nopeammin kuin lauantaina, hän selvitti.

Keräsen sisaruksista AAH:lla on vielä paljon iloa. Maijan kaksossisko Jenni sai sunnuntaina hiihtää pyssy selässä. Hän vahvisti seuransa M17-sarjan joukkuetta, joka sijoittui neljänneksi. Pikkusisko Kaisa Keränen puolestaan avasi AAH:n N13-sarjan viestin. Kaisan lisäksi pronssille yltäneeseen joukkueeseen kuuluivat Outi Haikama ja Fanny Kukonlehto.

Arvosanaksi hyvä

AAH:n juniorikatras saavutti kotikisoista muhkean saaliin: yksitoista SM-mitalia (6–2–3). Hyvä oli arvosana, jonka valmentaja Kimmo Koivunen joukkueelle antoi. Lisäksi Matti Hakala ylsi hopealle miesten yhteislähtökisassa.

Hämeenlinnalaisseura on tullut vuosien saatossa tutuksi ennen muuta laadukkaasta junioritoiminnastaan. Tällä hetkellä AAH:lla on kehittymässä lahjakkuuksia etenkin tytöissä.

– Kaisan (Mäkäräinen) esimerkki on tuonut tyttöjä ampumahiihtoon. Ja lisää on tullut taas, kun lajia harrastavat kaverit ovat houkutelleet mukaan. Mekin olemme saaneet uusia harrastajia suunnistuksesta ja hiihdosta. Poikapuolella on kuitenkin heikompaa. Poikia toivoisin lisää lajin pariin, Koivunen tuumaa.

Hänen mukaansa AAH kaipaa lisää myös vetäjiä, kun harrastajamäärät kasvavat.

– Mietittävä on, onko kesällä laitettava harrastajat täällä kahteen ryhmään harjoittelemaan. (HäSa)

Asiasanat