Uutiset

Hei, meitä liikutetaan!

Veli-Matti Virtanen kirjoitti alanurkassa (HäSa 29.9.2005), että nykysuomalinen ei liiku, jos ei liikuteta. Siihen tulokseen ovat kaupunkimme päättäjätkin varmaan tulleet tänä syksynä. Ovat nimittäin viisaudessaan päättäneet, että niitä vapaaehtoisia liikkujia on liikutettava pakolla vielä vähän lisää.

Uimahallissa kuntoaan hoitaa erityisliikuntaryhmiä, ikänsä puolesta tai sairautensa vuoksi eläköityneitä.

Moni saapuu virkitys- ja kuntotunnilleen rollaattorin tai kepin turvin, jotkut jopa omalla autolla mutta myös taksilla, koska se hoidettava kunto ei enää riitä itsenäiseen turvalliseen liikkumiseen ulkona.

Aikaisemmin tämä sadan pinnassa oleva joukko on voinut maksaa lukukausimaksunsa uimahallille, sille omalle kassalle, jolle uimahallimaksukin maksetaan. Vaan eipä voi enää.

Joku päätti, että on taloudellisempaa ja tasapuolisempaa, että kaikki liikuntatoimen liikutettavat käyvät maksamassa lukukausimaksunsa tiskillä Kastelissa.

Ottavat lapun uimahallilta, täyttävät sen itse, menevät sen kanssa Kastelliin jonottamaan maksamista, saavat kassakuitin ja alkuperäinen lappu palautuu uimahallille, että ryhmän vetäjä voi tarkistaa, että maksu on suoritettu….

Onkohan kukaan kaupungin virkamiehistä koskaan kuullut pankista tai nettimaksuista?

Vai onko tämän venäläisen maksusysteemin luoja vain halunnut nimensä kaupungin vuosikertomukseen otsikolla ”Aikamatka historiaan”?

Osa eläkeläisistä osaa jopa käyttää nettiä ja osaa ihan itse merkitä maksamiinsa laskuihin tarvittavan viitenumeron ja pankkisiirtojakin on olemassa ja ennen kaikkea – siellä uimahallilla on kassa käden ulottuvilla.

Olihan siellä Kastellissa kyllä ystävällinen neitonen, joka pahoitteli aiheutunutta vaivaa ja kertoi valituksia tulleen runsaasti. (Mutta hänhän tekee vain työtään ja ottaa vastaan rutinat toisten töppäyksistä.)

Kertoisiko joku, mikä ihmeen tarkoitus tällä iäkkäiden ihmisten juoksuttamisella ympäri kaupunkia on? Ei siitä säästöä kaupungille ainakaan tule, vaikka olisi kuinka viisaita ekonomeja laskemassa. Ja asiakasta ainakin ihmetyttää ja vähän harmittaakin…

Liikutaan, liikutaan

Hämeenlinna