Uutiset

Heikki Hätönen sai täyteen 200 liigapeliä

Hämeenlinnalaiselle Heikki Hätöselle tuli sunnuntaina täyteen 200 salibandyliigan runkosarjapeliä, kun Lahden Suurhallissa LASB isännöi helsinkiläistä EräViikinkejä.

Hätönen jäi juhlapelissään pisteittä, mutta uran yhdeksäs liigakausi on alkanut jälleen tehokkaasti. Seitsemään peliin on tullut pisteet 6+3 ja tehotilastolukema on +5.

Kahdeksan edellisen kauden (2005–2013) saldona oli 193 ottelussa pisteet 101+63.

– Trackersissa liigaura alkoi, kun nousimme, ja Hämeenlinnassa tuli pelattua viisi liigakautta, ennen kuin siirryin Tampereelle Classiciin. Siellä pelasin kolme kautta, jotka huipentuivat SM-pronssiin, 31-vuotias pelaaja muistelee.

– Mukaan on mahtunut paljon hienoja hetkiä ja kiitollinen saa olla, että on saanut pelata näin pitkään. Classicista tulin Divariin Lammin Salibandyyn ja kolmen vuoden jälkeen viime kevät oli todella upea, uran hienoin hetki, kun oma seura nousi liigaan.

Myös yhdeksän maaottelua pelannut Hätönen on edustanut lammilaisryhmässä kokemusta.

– Aivan eri asetelmahan oli lähteä tähän kauteen kuin Classicissa. Me olemme haastajia, mutta samalla tyylillä olemme jatkaneet kuin aiemmilla divarikausilla eli rohkeaa ja aktiivista peliä, Hätönen korosti ja suuntasi taas kanta-Hämeenlinnasta Lammille tuttuun Hakkala-halliin, jossa liigajoukkue vetää edelleen harjoituksensa.

Liiga-areenaksi Hakkala ei soveltunut, joten tälle kaudelle uudistunut ja Lahteen rekisteröitynyt LASB pelaa pääosan liigapeleistään Lahden Suurhallissa. Helmi-maaliskuussa joukkue pelaa kuitenkin neljä viimeistä kotiotteluaan Hämeenlinnassa Elenia-areenassa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

24.2.2020