Uutiset

Heikki Pakkanen uskoo edelleen hyviin kirjoihin

Hämeenlinnan Info-kirjakauppias Heikki Pakkanen, 43, luottaa kirjoihin ja kirjakauppaan. Hän ei usko, että sähköiset viestintävälineet syrjäyttävät painettua kirjaa.

-Jos kirjailijat tekevät hyviä kirjoja, meillä käy kauppa. Ainoa uhka on, ettei meillä olisi hyvää myytävää, sanoo Pakkanen.

Pakkasen mukaan sähköiselle kirjallekin löytyy käyttöä. Se soveltuu hyvin esimerkiksi ohjekirjoihin.

Päivittäistavarakaupan keskittyminen hypermarketteihin on iskenyt monen alan erikoiskauppaan. Kirjakaupat ovat kuitenkin menestyneet.

-Hypermarketit eivät voi kilpailla meidän kanssamme yhtä laajalla valikoimalla. Se on menestyksemme A ja O.

-Olemme pärjänneet, kun myymme kirjat samalla hinnalla kuin hypermarketit. Ongelma on, ettei myynnin kate ole niin hyvä kuin erikoiskaupassa sen pitäisi olla, sanoo Pakkanen.

Heikki Pakkanen luottaa kirjakauppaan niin paljon, että hän lunasti itselleen enemmistön perheen kirjakauppayrityksestä Hämeenlinnan Kirjakauppa Oy:stä. 25-vuotiaan yrityksen osake-enemmistö siirtyi sukupolven vaihdoksessa isältä Arto Pakkaselle, 67, pojalle.

Riihimäki,?Hyvinkää

Yritys on vastikään laajentanut toimintaansa Riihimäelle, jossa Info-kirjakauppaa pyörittää tytäryritys Kirjamylly Oy. Atomi-kauppakeskuksessa on nyt yrityksen toinen Info-kirjakauppa.

-Hyvinkäälle perustetaan varmaankin seuraava kirjakauppa. Nämä kirjakaupat ovat maantieteellisesti helposti hallittavissa ja ne voivat käyttää samaa kassajärjestelmää, Heikki Pakkanen sanoo.

Kauppiaiden Info-kirjakaupoilla on suuria kilpailijoita, joilla varsinkin markkinointivoima on yksityisiä kauppiaita suurempi. Pakkasen mielestä Hämeenlinnan Info menestyy paikallisuudella.

-Olemme on hämeenlinnalainen yritys, joka asuu ja elää Hämeenlinnassa. Paikallisena pystymme luomaan ja myymään myös paikallisia teoksia.

Pakkasten yritys on kustantanut Vexi Salmen Rinkelikadun pojat -teoksen. Kirjasta on tulossa jatko-osa. Hämeenlinnan Kirjakauppa aikoo ottaa oman painoksen myös Vexi Salmen Minun kaupunkini -kirjasta.

-Meillä on jatkuva haaste löytää kirjakaupalle uusia tuotteita.

Hämeenlinnan Kirjakauppa työllistää seitsemän vakituista työntekijää. Joulun alle kausityöntekijät kasvattavat henkilöstön määrää tuntuvasti. (HäSa)