Uutiset

Heikki Westerlund …puolustaa voittoa

Pitkänlinjan autourheilija, lammilainen Heikki Westerlund on edelleen tuttu näky ralleissa. Nykyisin Westerlund nähdään vanhoille ralliautoille tarkoitetuissa historic-ralleissa, joissa autot on jaettu useisiin ikäkautensa mukaisiin luokkiin. Viime vuonna Westerlund voitti luokkansa Historic Rally Thophyssa.

Historic-rallien kausi alkaa lauantaina Savonlinnasta, ja Seurahuone Juhlaralli on samalla järjestävän seuran 50-vuotisjuhlakilpailu. Ralli on myös Historic Rally Trophy -sarjan ensimmäinen osakilpailu. Historic-autoja Savonlinnan kisaan on ilmoittautunut 68. Kaikkiin luokkiin on yhteensä ilmoittautunut 119 kilpailijaparia. Kilpailun kokonaispituus on 175 kilometriä ja erikoiskokeita ajetaan viisi. Niiden yhteispituus on 73 kilometriä.

Heikki Westerlund lähtee kartanlukijansa Hanna Valosen kanssa hyvillä mielin jälleen kilpailemaan. Autoa on sen verran päästy kokeilemaan, että kaikki toimii kunnolla.

– On pitkästä aikaa mukavaa lähteä ajamaan piikeillä talvirallia, varsinkin kun odotettavissa on oikeasti kunnon talvikelit ja penkkoja. Suunnitelmissa on myös ajaa nuottiralleja sekä mahdollisesti myös ulkomailla, mutta katsotaan nyt rauhassa tämän rallin jälkeen, mikä on tilanne, pohtii Westerlund. (HäSa)

Asiasanat