fbpx
Uutiset

Heinäjokelaiset mainostavat kyläkouluaan turenkilaisille

Janakkalan Heinäjoen koulun oppilasmäärä laskee ensi syksynä 26 oppilaaseen, kun yläasteelle lähtee kerralla 11 oppilasta. Tämän takia kolmiopettajaista koulua ollaan muuttamassa kaksiopettajaiseksi.

Koulun johtokunta toivoo kuitenkin, että koulu voisi säilyä kolmen opettajan ja luokan kouluna. Siksi johtokunta on aloittanut mainoskampanjan oppilaiden houkuttelemiseksi Turengin koulusta Heinäjoelle.


Välimatkaa viisi kilometriä

-Turengissa on paljon oppilaita ala-asteella, ja matkaa Turengista Heinäjoelle on vain viisi kilometriä, sanoo johtokunnan puheenjohtaja Riitta Siivola.

Heinäjoen koulua mainostavia esitteitä on jaettu hammashoitolaan, neuvolaan, kirjastoon ja jonkin verran postilaatikoihinkin.

Janakkalassa koulun voi valita vapaasti, mikäli vanhemmat järjestävät itse kuljetukset.

-Luulen, että tätä asiaa ei ole Turengissa tiedostettu. He eivät välttämättä tiedä, että näin likellä on olemassa pieni koulu.

Siivola sanoo kuitenkin, että paras vaihtoehto olisi, jos kunta voisi järjestää ja kustantaa kuljetukset. Se ei olisi hänen mielestään vaikeaa.

-Turengistahan kulkee taksi nytkin Heinäjoen koulun ohi, kun se hakee lapsia Saloisilta Heinäjoelle. Sama taksi voisi kuljettaa oppilaita Turengista Heinäjoelle.

Siivola katsoo, että opetus Heinäjoella olisi laadullisempaa, mikäli koulu voisi jatkaa kolmiopettajaisena.

-Kaksiopettajaisuus asettaa opettajalle enemmän vaatimuksia ja työllistää enemmän.


“Turenki kasvaa koko ajan”

Siivola huomauttaa, että Turenki kasvaa koko ajan, ja on puhuttu Turengin koulun laajentamisestakin.

-Mutta eikö ensin kannata hyödyntää olemassa olevat tilat, Siivola esittää.

Heinäjoen koulun yhteydessä on keskusteltu myös Löyttymäen koulun lakkauttamisesta. Löyttymäessähän oppilasmäärä laskee pian alla kriittisen rajan.

Mikäli Löyttymäen oppilaat siirrettäisiin Heinäjoelle, oppilaita olisi Heinäjoella jälleen niin paljon, että koulu voisi olla kolmiopettajainen.

Siivola sanoo kuitenkin, ettei Heinäjoen väki halua syödä oppilaita pienemmistä kouluista.

-Ymmärrämme se, että niille pienille oppilaille olisi aikamoinen koulumatka tulla Löyttymäestä Heinäjoelle. Ja onhan Löyttymäessä hyvä saneerattu koulu, jossa on hyvät liikunta- ja tekniset tilat.

Siivola pelkää, että kampanja Heinäjoen koulun puolesta saatiin vauhtiin liian myöhään -mainosten jakelu aloitettiin viime viikolla. Hakemukset koulupiirimuutoksista pitäisi tehdä kuntaan 15. maaliskuuta mennessä.

-Yritämme kuitenkin vaikuttaa ensi syksyyn. Ja vaikka koulusta tehtäisiin ensi syksynä kaksiopettajainen, toivomme, että se voidaan myöhemmin muuttaa taas kolmiopettajaiseksi, Siivola sanoo.

Menot