Uutiset

Heino keilasi Juvelin …finaalin voittajaksi

Hyvinkääläistä Pinjets-seuraa edustava hämeenlinnalainen Sami Heino voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Juvel-Teamin Erikoiskilpailun finaalin. Heinon tulos 1326 (ka 220,7) muodostui sarjoista 226, 249, 195, 206, 223 ja 225. Toiseksi tuli Siniset seuran Mikko Pietilä tuloksella 1312 ja kolmas oli Juvel-Teamin Lauri Sipilä 1297 pisteellä.

Kilpailu oli alusta lähtien tasainen ja johtopaikka vaihtui lähes joka sarjan jälkeen. Lopullinen kärkikolmikko oli koko ajan mukana voittotaistossa. Kisan aikana johtopaikkaa piti hallussaan myös FBC:n Sami Rauhaniemi.

Viimeiseen sarjaan lähdettäessä neljän kärki oli kahdenkymmenen pisteen sisällä järjestyksessä Pietilä, Rauhaniemi, Sipilä ja Heino. Alkuruutujen pienten ongelmien jälkeen Heino sai pitkän kaatojonon, jonka turvin keilasi viimeiseen sarjaan 225 pistettä ja ohitti muut. Pietilä taisteli 193 ja varmisti toisen sijan. Sipilän 197 riitti pitämään hänet kolmantena kun Rauhaniemi ajautui suuriin vaikeuksiin ja sai aikaiseksi vain 164 pistettä.

Finaalin ratkettua Heino oli tyytyväinen urakkaansa.

– Ennen peliä ajattelin tulostason jäävän melko alhaiseksi, piti pystyä pelaamaan ehjää peliä. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Tosi tyytyväinen olen illan suoritukseeni, voittaja jutteli.

Ikävästä sormivammasta pitkään kärsinyt Pietilä oli helpottunut kakkossijan ratkettua.

– Olen todella iloinen tästä sijoituksesta. Hyvin pystyin keilaamaan, vaikka vähän vielä sormi kipeytyykin, Pietilä sanoi.

Sipilä oli yllättynyt suorituksestaan ja hyvästä sijoituksesta. Hän oli ollut neljä päivää juniorimaajoukkueen pelimatkalla Varkaudessa ja Vuokatissa, josta oli sunnuntaiaamuna lähtenyt matkustamaan Hämeenlinnaan.

– Enpä olisi uskonut näin hyvin pärjääväni. Ennen kisaa paikat olivat ihan jumissa ja tuntui, että keilailusta ei tule mitään. Mutta hyvinhän se lopulta meni, juniori totesi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020