Uutiset

Heinonen ei jätä kuntapolitiikkaa

– Äänimäärä oli yllätys. Saamani 6533 ääntä sisälsi parituhatta ääntä lisää viime eduskuntavaaleihin nähden, laskee Timo Heinonen.

Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja aikoo edelleen kansanedustajana hoitaa kunnalliset luottamustehtävänsä. Kunnanhallituksen puheenjohtajuus jää vain siinä tapauksessa, että hänelle tarjotaan hallituksesta ministerinpaikkaa.

Silloin kuntatasolla riittäisi työtä rivikunnanvaltuutettuna.

– Itse en nyt höntyile ministeriasioissa enkä muissakaan. Jos kutsu käy, niin katsotaan. Kaikki Aikanaan. Hoidetaan ne työt mitä Jyrki tarjoaa.

– Riihimäen sosiaali- ja terveydenhoidon järjestämiseen on saatava ratkaisu. Kuntaliitos ei nyt ole ajankohtainen. Jokainen kunta päättää itse.

Hallitusneuvotteluissa kolmen vahvan puolueen kesken saattaa kokoomus Timo Heinosen mukaan menettää ministerinsalkkuja edelliseen hallitukseen verrattuna. Hallituksen kokoaminen tulee joka tapauksessa olemaan hankalaa.

Timo Heinonen pitää tärkeänä, että vastuullinen politiikka säilyttää yhteiskunnan hyvinvoinnin, euron ja Euroopan yhtenäisyyden.

– Uskon, että hallitus tästä selviää. En usko, että SDP enää vaalikeskustelujen jälkeen on EU:ta ja euroa kaatamassa. Ääni varmasti muuttuu, kun hallituksen ovi aukeaa. Samaa uskon soinilaisistakin. (HäSa)