Uutiset

Heinonen vaihtaisi makeisveron sokeriveroksi

Loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) ei ole tyytyväinen esitettyyn makeisveron korotukseen. Hän pitää sitä hankalana muun muassa ksylitolia sisältävien tuotteiden sekä kivennäisvesien näkökulmasta.

-Itse jättäisin korotetun veron ulkopuolelle ehdottomasti esimerkiksi sataprosenttiset xylitol-tuotteet sekä kivennäisvedet. Niissä ei ole sokeria lainkaan. Ja on toki hankalaa, jos veronkorotuksen jälkeen makeisveron myötä sama suklaavohveli joutuisi eri verotuksen piiriin riippuen siitä, onko se pakattu keksipakkaukseen tai karkkikääreeseen, Heinonen toteaa tiedotteessaan.

Heinonen miettisikin vielä kertaalleen nyt esitetyn makeisveron korotuksen korvaamista sokeriverolla, joka kohtelisi kaikkia sokeria sisältäviä tuotteita tasa-arvoisesti.

Valtiovarainministeriön esittämällä makeisverolla on tarkoitus kerätä vuosittain noin 120 miljoonan euron tulot valtiolle verottamalla muun muassa makeisia, jäätelöä ja virvoitusjuomia. Muut sokeriset elintarvikkeet ovat jäämässä lakiesityksen ulkopuolelle.

Viime kädessä makeisverosta päätetään valtion seuraavassa budjettiriihessä. Veron on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta. (HäSa)

Päivän lehti

21.1.2020