Uutiset

Helinistä Härmän naisten vastuuvalmentaja

Jalkapallon naisten Kakkosessa pelaavan Härmän naisten joukkueen valmennus vaihtuu tulevalle kaudelle. Kauden 2017 vastuuvalmentajana on Tero Helin ja valmentajana Tomi Enkkilä. Kaksikko luotsasi viime kaudella seuran B-tytöt ikäluokkansa SM-karsintoihin, joissa RoPS oli kuitenkin niukasti parempi yhteismaalein 3–2.

Naisten joukkueeseen oli viime kaudella vaikea saada tarpeeksi pelaajia omasta takaa. Seuran B-tytöt sekä yhteistyösopimus JanPan naisten kanssa käytännössä katsoen pelastivat härmättärien sarjapaikan, sillä ilman lisäpelaajia joukkue ei olisi pystynyt vetämään kautta läpi. Helin oli jo viime kaudella kesätauon jälkeen mukana naisten valmennuksessa ja siirtyminen B-tytöistä naisten valmennukseen sujui kivuttomasti, kun B-tytöille löytyi uusi valmentaja. B-tyttöjen valmennusvastuun ottaa Ari-Pekka Mahlio.

– Naisten viime kausi oli alusta lähtien selviytymistä ja valmentajakuviotkin selvisivät myöhään. Nyt halusimme turvata naisten joukkueen tilanteen sillä, että joukkueessa on valmentaja ennen kuin treenit alkavat. Silloin on helpompi lähteä kasaamaan joukkuettakin. Mahliolla oli halua lähteä vetämään B-tyttöjä, joten kuviot olivat aika hyvin selvillä heti alkuun, Helin kertoo.

Helinin mukaan Härmä ei halua jatkossa pelata Kakkosessa.

– Tarkoitus olisi aloittaa jälleenrakentaminen ja palauttaa naiset kahdessa kaudessa takaisin Ykköseen. Meillä on tulossa nuorista koko ajan hyviä likkoja mukaan ja se on se isoin syy, miksi lähdin naisten matkaan. Halusimme turvata B-tytöille jatkoa ja mahdollisimman korkealla sarjatasolla, hän sanoo.

Joukkue aloittaa harjoittelun ensi maanantaina Säästöpankki-areenassa. Marraskuun ajan Härmä pitää avoimet harjoitukset.

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic