fbpx
Uutiset

Helle saa hoitajien hien virtaamaan Voutilassa

Voutilan vanhainkodin asukkaat ovat olleet helteillä kuumissaan ilmastoimattomassa rakennuksessa. Palveluyksikön esimiehen Paula Huovinen-Aallon mukaan he eivät silti ole suinkaan talon suurimmassa pinteessä.

-Henkilökunta on tässä helteessä erittäin kovilla, kun pitää olla liikkeellä koko ajan ja vanhalla puolella ilman vaihtuminen on vähän ongelma. Kokisin, että henkilökunta on tässä kovemmalla kuin vanhukset, hän toteaa.

Voutilassa 45 vanhusta hoitaa parhaimmillaan 31 hoitajaa. Huovinen-Aallon mukaan töitä tehdään tällä hetkellä kuitenkin vajaamiehityksellä, koska kesäaikana ei saada sijaisia äkillisten sairauslomien ajaksi.

Vaikka hoitohenkilökunnalla on tukalaa, asukkaiden oloa pyritään helpottamaan Voutilassa kaikin keinoin. Ikkunoiden kaihtimet pidetään päivisinkin kiinni, ikkunat ovat tarvittaessa yötä päivää auki, peittojen virkaa toimittavat pelkät lakanat ja yöpöydillä on juomista jatkuvasti tarjolla.

-Kaikki vanhukset eivät koe janon tunnetta. Heitä pitää vähän muistuttaa siitä, miten tärkeää juominen on tällaisella kuumalla, Paula Huovinen-Aalto kertoo.

Juomisesta vanhuksia muistuttelevat myös Hämeenlinnan kotihoidon työntekijät. Läntisen alueen koti- ja asumispalveluiden palvelupäällikkö Riikka Iso-Pietilän mukaan ennätyshelteet eivät ole juurikaan vaikuttaneet kotihoidon tekemien käyntien määrään.

Iso-Pietilän mukaan useimpien vanhusten luona käydään joka tapauksessa päivittäin, joten heidän tilanteensa seuraaminen on helppoa. (HäSa)

Lue lisää perjantain Hämeen Sanomista.

Menot