Uutiset

Helleaalto piinaa Japania - vaatinut lähes 30 ihmisen hengen

Tokio
22.07.2018, 03:10

Ulkomaat

Noin kolmekymmentä ihmistä on kuollut ja tuhansia joutunut sairaalaan Japania koettelevan helleaallon seurauksena. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Japan Times.
Tukalat lämpötilat ovat jatkuneet Japanissa jo noin kahden viikon ajan. Esimerkiksi Kiotossa lämpötila on ensimmäistä kertaa maan mittaushistoriassa pysytellyt noin 38 asteessa kokonaisen viikon.
Ihmisiä on opastettu juomaan runsaasti vettä ja säätämään asuntojen sisälämpötiloja viileämmiksi. Japanin opetusministeri on kehottanut kouluja ja yliopistoja ympäri maan tekemään kaikkensa, jotta oppilaiden ja opiskelijoiden turvallisuus voitaisiin taata. 6-vuotias koululainen kuoli aiemmin tällä viikolla lämpöhalvaukseen osallistuttuaan ulkona pidetylle oppitunnille Aichin hallintoalueella.
Yhdysvaltalainen sääyhtiö AccuWeather arvioi kuumuuden jatkuvan ainakin alkuviikkoon saakka. Japanin eteläkärjessä saadaan mahdollisesti runsaitakin sateita jo viikonlopun aikana, sillä Ampil-nimisen trooppisen myrskyn on arvioitu kulkevan Japanin eteläosien yli.
Myrsky voisi tuoda helpotuksen tukalaan kuumuuteen, mutta sen pelätään vaikeuttavan entisestään käynnissä olevia raivaus- ja pelastustöitä, joita taannoiset rankkasateet aiheuttivat. Aiemmin heinäkuussa rankkasateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt vaativat yli 200 ihmisen hengen.

https://www.bbc.com/news/world-asia-44910435
https://www.japantimes.co.jp/news/2018/07/19/national/tokyo-emergency-personnel-respond-record-number-calls-amid-heat-wave/#.W1O2RtIzaUk
https://www.accuweather.com/en/weather-news/deadly-heat-wave-to-grip-japan-into-early-week-as-ampil-passes-to-the-south/70005554

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi