Uutiset

Hellsténin puheet herättävät närää naapureissa ja HAMKissa

Hattulassa ja Janakkalassa ollaan melkoisen hämmästyneitä kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin sunnuntain Hämeen Sanomissa esittämistä näkemyksistä. Hellstén vaati naapurikunnilta tarmokkaampaa yhteistyöpanosta ja moitiskeli niitä separatismista.

Hattulan kunnanjohtaja Martti Pura sanoo ymmärtävänsä Hellsténin tuskan, kun lukee Hämeenlinnan tilinpäätöslukuja. Pura kuitenkin muistuttaa, että esimerkiksi terveyskeskusyhteistyön Hämeenlinna katkaisi itse.

Janakkalan kunnanjohtaja Pekka Harju taas kysyy, eikö Hämeenlinnalla todellakaan ole riittävästi puuhaa uuden palvelurakenteen sisään ajamisessa tilaaja-tuottajamalleineen ja elämänkaariajatteluineen.

Lintonen: Hellsténillä ei ole pöytätapoja
Hämeen ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Minna Lintonen (sd.) kummastelee Tapani Hellsténin ulostuloa sunnuntain Hämeen Sanomissa. Lintosen mielestä kunnallispolitiikassa on pöytätavat, joiden mukaan asioista keskustellaan ensin kasvokkain yhteisen pöydän ääressä.

– Hellstén vaatii keskustelua, mutta ei se voi mennä niin, että hän puhuu lehdessä, jonka jälkeen minä puhun lehdessä, Lintonen moittii ja muistuttaa, etteivät kaikki Kanta-Hämeen päättäjät jaa Hellsténin visioita.

– Ei leimakirvestä voi heiluttaa sen mukaan, että jos ei ole samaa mieltä kuin hän, niin on näköalaton. Tapani vie omia lääkkeitään aika suoraviivaisesti eteenpäin, mutta ihan joka paikkaan ei kannattaisi tarjota sitä samaa disperiiniä, Lintonen toteaa.

Hän muistuttaa, että Hamk on Suomen tunnetuin ammattikorkeakoulu ja aluevaikuttavuudeltaan yksi maan parhaita. Suuruuden ekonomiassakin täytyy olla varovaisia.

– Kyllähän minä voisin samalla tavalla seisoa jossain Forssan Kehräämön saleissa ja kertoa, että meillä on täällä tilaa. Kyse ei ole tiloista, vaan aluevaikuttavuudesta: Juuri sen takia, ettei tällä seudulla ole yliopistotasoista opetusta, on hyvä, että ammattikorkeakoulu on laaja-alainen ja moninapainen, Lintonen perustelee.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén peräänkuulutti sunnuntain Hämeen Sanomissa Hamkin johdolta rohkeutta keskittää toimintonsa Hämeenlinnaan. (HäSa)

Lue lisää tiistain Hämeen Sanomista