Uutiset

Helpot keksit ovat koko perheen suklaaherkku

Kun raaka-aineina on paljon voita, sokeria ja suklaata, lopputulos ei voi olla muuta kuin herkullinen.

Keksien hiukan paahteinen maku syntyy muscovado- tai ruokosokerista.

Suklaaksi voi tumman taloussuklaan sijaan valita myös maitosuklaan, jolloin koostumus on hiukan erilainen.

Suklaakeksit

(n. 20 keksiä)

125 g pehmeää voita
1½ dl vaaleaa ruokosokeria tai muscovadosokeria
½ dl taloussokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g taloussuklaata

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon puuhaarukalla sekoittaen. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.

Nostele taikinasta leivinpaperilla vuoratuille pelleille noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Jätä leviämisvaraa.

Paista keksejä noin 10 minuuttia. Älä paista keksejä liian kauan, sillä ne ovat parhaimmillaan hiukan pehmeinä.

 

Päivän lehti

26.1.2020