Uutiset

Helpotus huokui kaikista

Vihdoin.

Hämeenlinnalaisten jalkapalloihmisten fiilikset voi varmaankin kuvailla yhdellä ainoalla sanalla. Sen verran hyvältä näytti tuntuvan, kun FC Hämeenlinna vihdoista viimein nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa jalkapallon Ykkösessä.

-Helpotti – paljon. Toivottavasti myös pelaajat nauttivat tästä. Meillä alkaa olla syksyä kohden paljon kotipelejä. Jos ne pysyvät tällaisina, niin mikäs siinä. Toivottavasti ilme säilyy samanlaisena. Tällaista olen kaipaillutkin, myönsi FC Hämeenlinnan onnellinen päävalmentaja Jussi Lempinen.

Kotijoukkueen sankari oli lopulta Aapo Lappalainen, jonka 65. minuutilla iskemä maali riitti täyteen pistepottiin. Esityö maaliin oli komea. Jarno Eränen harhautti muutaman helsinkiläisen ja laukoi kohti maalia. Vieraiden maalivahti Heikki Kärkkäinen ei saanut pidettyä palloa hallussaan, ja Lappalainen tykitti pallon verkkoon.

-Eräsen laukaus taisi pompata maasta juuri ennen kuin se meni maalivahdille. Pallo pomppasi hänen rinnastaan minulle, eikä siinä tarvinnut paljon miettiä. Menin kyllä hieman hämilleni, kun Eränen tuli kahden pelaajan välistä. Hienot kynät, maalintekijä Lappalainen kehaisi naureskellen esityön tekijää.


Hyvä ?esitys

Lappalainen oli yhdessä toppari Ozeias Grazianon kanssa isäntien ehdotonta eliittiä, vaikka ei miehistössä tällä kertaa yhtään heikosti pelannutta lenkkiä ollutkaan. Laitahyökkääjä haastoi vahvasti Viikinkien puolustusta ja oli mukana monessa. Nuori mies taisi pelata parhaan pelinsä FC Hämeenlinnan paidassa.

-Varmaankin se oli yksi parhaista. Onnistuin maalinteossa ja pääsin peliin mukaan heti alusta asti. Olen tyytyväinen omaan peliini.


Viihdyttävä?avausjakso

Ottelun ensimmäinen puoliaika tarjosi paljon viihdettä. Jere Suomalainen pääsi kahdeksan minuutin pelin jälkeen läpi, mutta Kärkkäinen torjui hänen nostoyrityksensä. Ozeias Graziano puski 20. minuutilla Jukka Vannisen kulmapotkun tolppaan, ja Tatu Mäkelä laukoi paluupallon taivaisiin.

Viikingeilläkin oli omat paikkansa. Eero Peltonen oli nokikkain Ville Kalervon kanssa, mutta ei osunut maalipuiden väliin. Vieraiden paras paikka tuli aivan puoliajan lopussa toppari Tomi Nymanille, mutta hän puski pallon muutamasta metristä yli Kalervon maalin.

Ottelua seurasi tämän kesän Kaurialan kentän ennätysyleisö 1117 katsojaa. Sunnuntai oli hyvä päivä tulla paikalle. Sen verran viihdyttävää Ykkösen futista joukkueet tarjosivat. Kotijoukkueen päävalmentajalla oli yleisölle oma kiitoksensa.

-Haluan antaa yleisölle ja hämeenlinnalaisille jalkapalloihmisille täyden tunnustuksen. Alkukauden kotiotteluiden konttaaminen ei ole onneksi näkynyt lehtereillä, päinvastoin, Lempinen sanoi.


Puolustustaistelu ?lopussa

Viikingit pääsi tasaisen avauspuoliajan jälkeen peliin paremmin mukaan ja piti palloa selvästi enemmän toisella puoliajalla. Silti se ei ollut tällä kertaa lähelläkään maalintekoa. Ykkösen maalipörssin kärkikaksikko Ville Salmikivi-Joni Korhonen pysyi mainiosti Grazianon ja joukkueen toisena topparina taas uurastaneen kapteenin Jukka Vannisen pihdeissä.

Viikingit painoi entistä enemmän päälle kotijoukkueen johtomaalin jälkeen, mutta puski päätään kotijoukkueen puolustusmuuriin. Lähempänä oli isäntien 2-0-maali, mutta Tatu Mäkelä puski Vannisen kulmapotkun vähän yli.

-Lopussa pelaajat osoittivat kovaa tahtoa. Omaa maalia puolustettiin viimeiseen pisaraan asti, Lempinen hehkutti. (HäSa)