fbpx
Uutiset

Helsingin poliisi perustaa Suomen ensimmäisen eläimiin liittyvien rikosten tutkintaryhmän

Helsingin poliisilaitos perustaa ensimmäisen eläimiin liittyvien rikosten tutkintaryhmän. Tutkintaryhmä keskittyy Helsinkiin sijoittuviin rikosepäilyihin.

– Ryhmä tekee tiivistä yhteistyötä sekä valvontaeläinlääkäreiden että muiden sidosryhmien kuten eläinsuojelujärjestöjen kanssa. Ei sovi unohtaa myöskään muuta viranomaisyhteistyötä tai poliisin sisäistä yhteistyötä, sanoo Helsingin poliisilaitoksen rikostutkintayksikön johtaja, rikosylitarkastaja Jonna Turunen tiedotteessa.

– Eläimiin liittyvien rikosten tutkintaryhmä on yhteyspiste, johon eri yhteistyötahot voivat ottaa yhteyttä, kun tarvitsevat poliisin asiantuntemusta eläimiin liittyvissä asioissa.

Ryhmä tutkii epäillyt eläinsuojelurikokset ja -rikkomukset, eläinkuljetusrikkomukset, metsästysrikokset, eläinten laittoman maahantuonnin, salakuljetuksen sekä lainvastaisen eläinkaupan yhteistyössä Tullin kanssa, eläinten aiheuttamat konfliktit, koirakuriin liittyvät rikkomukset ja eläintenpitokieltojen rikkomiset.

Ryhmän tehtävänä on myös ennalta estää rikoksia, kehittää eläinsuojelutapauksiin liittyviä prosesseja sekä tiedottaa eläinten hyvinvointiin vaikuttavista asioista Helsingin alueella.

Tämän vuoden puoliväliin mennessä erilaisia epäiltyjä eläinsuojelurikoksia ja -rikkomuksia oli elokuun puoliväliin mennessä 50.

Asiasanat

Menot