fbpx
Uutiset

Helsingin Pörssiklubi äänesti naisten puolesta – Enemmistö haluaa jäseniksi myös naisia

Herrat Helsingin haluavat sittenkin 108-vuotiaalle klubilleen naisia.
Helsingin Pörssiklubin jäsenehdot nousivat tällä viikolla julkisuuteen, kun muun muassa kokoomuksen puoluejohtaja Petteri Orpo uhkasi erota klubista ellei se hyväksy jäsenikseen myös naisia.

Lähes 70 prosenttia Helsingin Pörssiklubin jäsenistä äänesti keskiviikkoillan kokouksessa naisjäsenten hyväksymisen puolesta, kertoi Helsingin Sanomat keskiviikkoillalla.

Muutos klubin sääntöihin edellyttää, että kaksi kolmasosaa annetuista äänistä puoltaa naisten hyväksymistä kahdessa eri äänestyksessä. Toinen äänestys järjestetään marraskuun alussa.

Helsingin Pörssiklubin sääntöjen mukaan sen jäseneksi voi tällä hetkellä hakea merkittävässä yhteiskunnallisessa ja talouselämän asemassa olevat helsinkiläiset miehet, joilla on nuhteeton tausta ja vähintään kaksi suosittelijaa klubin jäsenistöstä.

”Herrakerhon” jäsenehdot nousivat julkiseen keskusteluun tällä viikolla, kun kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja puoluesihteeri Janne Pesonen uhkasivat erota klubin jäsenyydestä, mikäli yhdistys ei hyväksy jäsenikseen naisia (Iltalehti 24.9.). Eroamisuhkauksen teki tällä viikolla myös sisäministeri Kai Mykkänen (kok.).

Helsingin Pörssiklubin tilat sijaitsevat Pörssitalona tunnetussa jugend-rakennuksessa Helsingin ydinkeskustassa. Kokoomuksen puoluetoimisto ja puolueen jäsenjärjestöt toimivat klubin omistamissa tiloissa.

Iltalehden mukaan kokoomus maksaa tiloista vuokraa yli 20 000 euroa kuukaudessa.

Pörssiklubi perustettiin vuonna 1910.

Menot