fbpx
Uutiset

Helsingin Vuosaaresta avautuu kesäkuussa uusi laivareitti Tallinnaan

Eckerö Line aloittaa liikennöinnin Helsingin Vuosaaresta Tallinnan A-terminaaliin. Alukseen mahtuu 366 matkustajaa. Toimitusjohtaja Taru Kerosen mukaan yhä useampi matkailija ottaa Viroon mukaan auton. "Tuomme reitille kokonaan uuden ratkaisun, joka vauhdittaa kasvavan raskaan liikenteen siirtymistä Vuosaareen."
Helsingin satamien matkustusvalikoimat lisääntyvät, kun Eckerö Line aloittaa liikennöinnin Helsingin Vuosaaresta Tallinnan A-terminaaliin kesäkuussa. Raskaan liikenteen ennakoidaan vähentyvän Helsingin keskustassa. Kuva: Kimmo Penttinen
Helsingin satamien matkustusvalikoimat lisääntyvät, kun Eckerö Line aloittaa liikennöinnin Helsingin Vuosaaresta Tallinnan A-terminaaliin kesäkuussa. Raskaan liikenteen ennakoidaan vähentyvän Helsingin keskustassa. Kuva: Kimmo Penttinen

Suomalainen laivayhtiö Eckerö Line aloittaa liikennöinnin Helsingin Vuosaaresta Tallinnan A-terminaaliin kesäkuussa. Suomen lipun alla kulkeva alus tulee kuljettamaan rahdin lisäksi automatkustajia.

Aluksen omistaa Eckerö Linen emoyhtiö Rederi Ab Eckerö, jolta alus tullaan vuokraamaan. Se on rakennettu vuonna 2000 Espanjassa ja se liikennöi viimeksi P&O Ferries -yhtiöllä Liverpoolin ja Dublinin välillä.

Alus kuljettaa 366 matkustajaa ja siellä on pieni myymälä, matkustajatilat, kahvila, istumasalonki sekä hyttejä. Rahtikaistaa löytyy kahden kilometrin edestä, mikä on hieman enemmän kuin Eckerö Linen jo liikennöimällä matkustaja-alus m/s Finlandialla.

– Tarjoamme nopean ja käytännöllisen rahtivaihtoehdon ruuhkaiselle Helsingin keskustalle. Rahtilähtöjemme määrä kasvaa kymmeneen vuorokaudessa, kun laskemme yhteen uuden aluksen ja m/s Finlandian kuljettaman rahdin, kertoo Eckerö Linen rahtijohtaja Markku Onniselkä yhtiön tiedotteessa.

Uusi alus tulee liikennöimään päivittäin kaksi edestakaista vuoroa ja sen matka-aika on kolme tuntia. Aluksen nimi julkaistaan rekisteröinnin jälkeen. Laivan hankkimisesta on tehty aiesopimus.

Raskas liikenne vähenee Helsingin keskustassa

Eckerö Line kertoo, että sen kuljettaman rahdin ja autojen määrä on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa, ja uuden aluksen käyttöönotto kasvattaa volyymia entisestään.

– Vuosaareen osittain siirtyvä rekkaliikenne tulee vähentämään Helsingin keskusta-alueen raskasta liikennettä, yhtiö toteaa.

Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen uskoo Helsinki–Tallinna-reitin voimakkaaseen kasvuun.

– Näemme reitissä ison potentiaalin, ja haluamme olla sen kehityksessä mukana. Rahtilukumme ovat olleet hyvässä kasvussa viime vuosina, ja myös yhä useampi matkustaja ottaa auton mukaan matkustaessaan Viroon. Tuomme reitille nyt kokonaan uuden ratkaisun, joka vauhdittaa kasvavan raskaan liikenteen siirtymistä Vuosaareen ja luo uuden vaihtoehdon rahdille ja autolla matkustaville, Keronen kertoo.

Vuonna 2018 Eckerö Linen matkustajamäärä oli noin 1 844 000.

Uuden reitin avaaminen tulee luomaan uusia työpaikkoja Vuosaaren ja Tallinnan satamiin sekä uudelle alukselle.

– Uuden aluksen tuominen liikenteeseen tarkoittaa noin 80 uuden työpaikan syntymistä Suomeen ja Viroon, Taru Keronen kertoo.

Menot