Uutiset

Helsingissä vahvistui toinen koronavirukseen sairastunut - Tartunnan saanut palasi kotiinsa eristykseen

Koronavirustartunnan saanut poika oli ollut koulussa keskiviikkona hyvin lieväoireisena ja lisäksi osallistunut illalla jalkapalloharjoituksiin. Yhteensä viranomaiset arvioivat altistuneita olevan noin 130.
Koronavirustartunnan saanut poika oli ollut koulussa keskiviikkona hyvin lieväoireisena ja lisäksi osallistunut illalla jalkapalloharjoituksiin. Yhteensä viranomaiset arvioivat altistuneita olevan noin 130. Kuva: Mauri Ratilainen

Helsingissä on tänään perjantaina todettu toinen koronavirustartunta. Tartunnan vahvisti Helsingin Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS tiedotteessaan illalla

– ​Tartunnan saanut henkilö palasi näytteenoton jälkeen kotiin. Hänet on ohjeistettu pysymään eristyksissä kotona, kerrotaan HUS:n tiedotteessa.

Sairastunut on työikäinen suomalainen nainen, joka palasi Suomeen useita päiviä sitten Pohjois-Italiaan suuntautuneelta matkalta.

HUSin infektiolääkärit, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja kuntien tartuntatautiyksiköt selvittävät nyt naisen kanssa tekemisissä olevien altistumista.

HUS:n tiedotteessa sanotaan, että matkustaessaan henkilö ei ole altistanut muita. Hänen oireensa ovat alkaneet myöhemmin Suomessa.

HUS:n asiantuntijat arvioivat lähipäivien aikana tilannetta sen jälkeen kun naisen kanssa kontaktissa olleiden altistuneiden määrä on saatu selville.

Menot