fbpx
Uutiset

Helsinki muuttuu - Monopoli-peli saa uudet ruudut

Suosittu lautapeli Monopoli täyttää 70 vuotta. Juhlan kunniaksi ilmestyy ensi vuonna pelin uusi versio Monopoli tässä ja nyt. Uudet peliruudut valitaan nettiäänestyksellä.

Uuden version myötä Monopolin Helsinki-kuva muuttuu. Uusia ruutuja ovat liikennekohteista varmuudella Helsinki-Vantaan lentoasema, Kamppi ja Eteläsatama. Mediapuolelta Monopoli-laudalle kiilaavat Pasilan tv-torni ja Sanomatalo.

Nettiäänestys muista ruuduista käydään viikon jaksoissa. Pelialueella on kahdeksan värialuetta, joista kunakin viikkona äänestetään kahta.

Ensimmäinen äänestys alkoi 14. marraskuuta. Ensimmäisellä viikolla ovat äänestyksessä pelilaudan halvimmat, ruskea ja vaaleansininen alue.

Ruskean alueen äänestyksessä Kallio, Hakaniemi, Ruoholahti ja Lauttasaari kilpailevat tarjolla olevista kahdesta ruutupaikasta.

Vaaleansinisellä alueella ovat äänestyksessä viihdekohteet. Kolmesta ruutupaikasta taistelevat Tavastia-klubi, Lasipalatsi, Kaapelitehdas, Tennispalatsi ja Areena.

“Hinta kohdalleen, niin siitä vaan”

Legendaarisen rockpyhätön Tavastia-klubin pomo Juhani Merimaa kokee jo pääsyn äänestykseen mukaan kunnianosoituksena.

– Vaikka ei Tavastia-klubin paikalta Erottajan kanssa kilpailtaisikaan. Ei tälle tontille mitään ryövärihotellia saisi rakennetuksi, Merimaa luonnehtii.

Jos Tavastia-klubi Monopoli-laudalle pääsee, Merimaa pitää sitä ehdottomasti hankkimisen arvoisena kohteena.

– Kyllä varmasti mahdollisuudet koko pelin voittamiseen paranevat, jos pelaajalla on Tavastia-klubi hyppysissään, optimisti Merimaa uskoo.

Voisi luulla, että Tavastia-klubi Monopolin pelilaudalla aiheuttaisi klubin pomolle painajaisia. Joka ilta useampikin suomalainen hankkii Tavastian omistukseensa.

– Jos hinta on kohdallaan, niin siitä vaan, Merimaa sanoo.

Tavastia-pomo ei pidä klubinsa kanssa Monopolin kolmesta viihdepaikasta kilpailevia pytinkejä ollenkaan väheksyttävinä vastustajina.

– Ei suinkaan. Merkittäviä paikkoja ne ovat kaikki, Merimaa kehaisee vastustajiaan.

Monopoli-äänestyksen voi osallistua osoitteessa www.monopolyhelsinki.fi.

STT

Menot