Uutiset

Hemmo Koivusesta AAH:n kunniapuheenjohtaja

Ahveniston Ampumahiihtäjien puheenjohtajalla Petri Roligilla oli tiistaina mieluisa tehtävä seuran syyskokouksessa. Rolig kutsui menestyneen seuransa kunniapuheenjohtajaksi hattulalaisen Hemmo Koivusen, joka on vuosien saatossa paiskinut melkoiset talkoot ampumahiihdon hyväksi.

Joulukuun 9. päivänä 70 vuotta täyttävä Koivunen on AAH:n perustajajäsen ja vuosien 2004–2012 seuran puheenjohtaja. Seuransa hallituksessa todellinen Mr. Biathlon on ollut seuran perustamisvuodesta 1977 aina tähän vuoteen saakka.

– Viimeinen myyntipäivä lähenee, mutta minä en aio vieläkään luovuttaa. Eiköhän meikäläinen siellä Ahveniston ampumapenkalla nähdä tänäkin talvena, suunnittelee Koivunen.

Koivusen ansiolista ampumahiihdossa on pidempi kuin yksikään sakkolenkki. Mies on palkittu muun muassa Suomen Ampumahiihtoliiton kultaisella ansiomerkillä ja Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitalilla kullatuin ristein. Hän on toiminut Ampumahiihtoliiton kilpailu- ja tuomarivaliokunnissa sekä SVUL:n Hämeen piirin lajivaliokunnan puheenjohtajana.

Myös kansainvälisillä ampumahiihtostadioneilla Koivunen on tuttu mies. Hemmolla on kansainvälinen tuomarikortti ja varsinainen huippuosaaja hän on ollut taululaitteistojen kimpussa.

– Ne hommat veivät minua takavuosina melkoisiin seikkailuihin. Olen nähnyt Neuvostoliiton ja myöhemmin Venäjän stadioneita. Myös Norjassa, Ruotsissa ja Saksassa olen ollut hommissa, Koivunen muistelee.

Myös nuorten ampumahiihtäjien valmennustyö on ollut aina Koivuselle tärkeää. Ensi talvenakin mies seuraa tarkasti pojanpoikansa Mikaelin ja muiden AAH:n edustajien menoa kisoissa.

– Toivottavasti seuramme satsaa jatkossa entistä enemmän valmennustyöhön. Toivoisin muun muassa lisää yhteisleirejä nuorille kilpailijoillemme.

– Haluan kantaa korteni kekoon nyt myös tukemalla seuramme nuoria. Jos joku nimittäin haluaa muistaa minua merkkipäivänäni, niin sopii ohjata euroja seuramme tilille nuorten valmennustyöhön, vihjaa Koivunen.

SM-kisat talven kovin urakka

Hemmo Koivusella on ollut vuosien saatossa aikaa pitää myös yhteyttä mediaan. Miehen tietotoimiston aikaansaannoksia päästiin yllättäen selailemaan AAH:n tiistaisessa syyskokouksessa. Lähes yllättäen nimittäin selvisi, että seuralla on oma leikekirja, jota Sirkka Saksa on koonnut viime vuodet.

– Aiemmin leikekirjaa pitivät Osmo Koivu sekä Esko Hakala, ja minä aloitin vuonna 1981. Tästä tiesi ilmeisesti vain Esko Hakala, Saksa nauroi.

Lisää leikekirjan täytettä AAH:lle on luvassa tänäkin talvena. Seura nimittäin isännöi SM-kisoja (pikamatkat, yhteislähdöt ja viestit) maaliskuun 28.–30. päivinä ja kansallisia kisoja sekä nuorten MM-katsastuksia helmikuun 8–9. päivinä.

– SM-kisat ovat seuramme ensi vuoden suurin urakka. Toivottavasti myös meidän edustajamme menestyvät kisoissa, sillä tavoitteenamme on saavuttaa alkavalla kaudella kolme SM-mitalia yleisessä sarjassa. Myös nuorten sarjoista odotamme aiempien vuosien tapaan mitaleita, vaikka toimintasuunnitelmassa tavoitteeksi on kirjattu vain mahdollisimman monen nuoren pääsy SM-kisoihin. Myös seuraluokittelupisteissä olemme olleet vuodesta toiseen kärkisijoilla. Päättyvän vuoden pisteitä ei ole vielä julkaistu, mutta taidamme olla viime vuoden tapaan kakkosia, arvelee AAH:n puheenjohtaja Petri Rolig. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic