Uutiset

Henki pihisee paremmin

Eihän se vieläkään mitään kaunista katsottavaa ollut, mutta voittoa päästin silti juhlimaan pitkästä aikaa.

Hämeenlinnan Pallokerho ylsi tärkeään voittoon SM-liigan lauantaisessa kotiottelussaan Tampereen Ilvestä vastaan. Kovasti töitä tehnyt joukkue kukisti sarjan tyvipään taistelussa Tampereen Ilveksen maalein 3-2 (2-1, 1-1, 0-0).

Kerholle voitto oli mannaa neljän tappiopelin jälkeen. Lauantaina joukkue juhli kaiken lisäksi vasta kauden toista puhdasta kolmen pinnan voittoaan.

-Kyllä tämä oli todella iso voitto. Jaksoimme raataa vielä kolmannen eränkin ilman takaiskua, huokaili Kerhon kakkosketjun laitahyökkääjä Janne Kolehmainen.

Kaksi ylivoimamaalia Ilveksen veskarin Vesa Toskalan taakse iskenyt Kolehmainen arveli kovemmin töitä paiskineen joukkueen ansainneen voiton.

-Jaksoimme painaa täysillä 60 minuuttia, vaikka kaveri tuli jo tasoihinkin toisessa erässä. Monta peliä yritimme ja yritimme, mutta vasta nyt kiekko tuntui pomppivan meille, Kolehmainen jutteli.

Kolehmainen uskoo lauantaisen voiton siivittävän Kerhoa vihdoin parempaan lentoon. Sitä kuuluisaa apinaa hän ei ole kuitenkaan nähnyt olallaan vielä kertaakaan tänä syksynä.

-Luottamus joukkueeseen on ollut koko ajan kohdallaan. Sarjaa on nimittäin pelattu vasta kuudennes, mutta nyt on tärkeää, että saamme pelimme kuntoon. Töitä tekemällä homma lähtee toivottavasti sujumaan paremmin ja paremmin, Kolehmainen toivoo.

Vauhti riitti avauserässä

HPK aloitti lauantaisen jumbofinaaliin hyvin. Toisessa erässä Ilves pääsi kuitenkin mukaan menoon, mutta joukkueen kohtaloksi koituivat Masi Marjamäen ja Arto Tukion jäähyt. Kahden miehen ylivoimalla Janne Kolehmainen tälläsi illan toisen maalinsa.

Kolmannessa erässä Kerho taisteli hurjasti ja tappoi muun muassa kaksi Mathias Porselandin hankkimaa kaskiminuuttista. Ilves yritti ottelun lopussa kahden miehen ylivoimalla (Porseland jäähyllä ja Ilves ilman maalivahtia) tasoitusta, mutta lähempänä oli lopulta Kerhon neljäs osuma. Kolehmaisen viuhuva purkukiekko nimitäin kilahti maalin kehikkoon.

HPK saalisti makean voittonsa koko joukkueen uhrautuvalla pelillä. Maalissa pelannut Mikko Tolvanen (22 torjuntaa) pääsi lopulta helpolla, mutta kyllä hänelläkin riitti kutkuttavia torjuntoja.

Tolvanen sai mainion alun otteluun torjumalla Pelicansin Kai Kantolan rankkarin reilun kahden minuutin pelin jälkeen.

Rindell nukkui seuraavan yön

Kerhon päävalmentaja Harri Rindell rohkeni pelin jälkeen jo hieman hymyilläkin. Myös hänen mielestään Kerho ansaitsi pisteensä töitä paiskimalla.

-Olemme tehneet jo monessa pelissä paljon töitä, mutta jostain syystä meno on aina nitkahtanut. Nyt jokainen näki, että kaverit tekivät kovia suorituksia. Kiekon eteen saa nimittäin heittäytyä, vaikka selässä olisi mikä numero tahansa, ja työt pitää tehdä, Rindell muistutti.

Myös Rindellille lauantain voitto oli helpottava saavutus. Hieman löysemmälle mies saa kravattiaan jo aukoakin, mutta tiistaina vastassa on taas pykälää kovempi joukkue, kun Kerho kohtaa Porissa Ässät.

-Ajattelin ainakin nukkua ensi yönä. Kyllähän tämä aika raadollista menoa on ollut ja paineet sen mukaiset. Koko ajan olen minäkin kuitenkin uskonut joukkueeseen ja kyllä nyt tuntuu hieman paremmalta.

-Toivottavasti saisimme muutaman pelaajan lisää joukkueeseen. Loukkaantumisiakin saattaa nimittäin tulla, Rindell sanoi.

Ilveksen päävalmentajaa Juha Pajuojaa ei käy tällä hetkellä kateeksi. Viides perättäinen tappio horjuttaa miehen pallia jo uhkaavasti. (HäSa)