Uutiset

Henkilökunta kanteli Idänpään palvelutalosta

Hämeenlinnan Idänpään palvelutalon henkilökunnan tekemä kantelu on johtanut siihen, että talosta on siirretty eniten hoitoa tarvitsevia asukkaita muihin hoitopaikkohin.

– Viime viikolla seitsemän raskashoitoista potilasta saatiin siirrettyä muualle. Siirtoa on valmistelu pitkään, mutta uusia paikkoja ei pystytty osoittamaan yhtäkkiä, kertoo tilaajapäällikkö Leena Harjula kaupungin ikäihmisten palveluista.

Harjula sekä tilaajajohtaja Jukka Lindberg kertovat, että tavallisesta vanhusten palvelutalosta muodostui vähitellen tehostettua ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevien asukkaiden yksikkö. Tämä johtuu siitä, että asukkaiden kunto huononi ja toisaalta taloon ohjattiin uusia, paljon hoitoa vaativia asukkaita.

– Asukkaiden hoivan tarpeeseen nähden henkilöstöä on ollut liian vähän, Lindberg myöntää.

– Talo ei oikein sovi tehostetun palveluasumisen yksiköksi eikä varsinkaan dementiahoivaan. Siksi sinne ei jakossa sijoiteta raskasta hoivaa tarvitsevia asukkaita, Leena Harjula sanoo.

Viipurintiellä sijaitsevassa palvelutalossa työskentelee nyt 12 lähihoitajaa sekä Vuorentaan asumispalveluyksikön kanssa yhteiset sairaanhoitaja ja vastaava hoitaja. Jos talo olisi toiminut tehostetun palvelun yksikkönä, työntekijöitä olisi tarvittu 12 lisää.

Hoitohenkilökunta teki kantelun palvelutalon henkilöstömitoituksesta aivan viime vuoden lopulla lääninhallitukseen. Sen käsittely Etelä-Suomen aluehallintovirastossa on vielä kesken. Kaupunki on antanut asiasta oman vastineensa, ja sen jälkeen kanteljoilla eli henkilöstöllä on mahdollisuus antaa vielä oma lausuntonsa.

Päivän lehti

2.6.2020