fbpx
Uutiset

Henkilörekisteririkoksesta ehdollista vankeutta

Hämeenlinnalainen nainen on tuomittu henkilörekisteririkoksesta ja hänen miehensä yllytyksestä Hämeenlinnan käräjäoikeudessa. Konttoripäällikkönä eräässä yhtiössä toimiva rouva oli miehensä pyynnöstä hankkinut erään naisen luottotiedot, jotka päätyivät lopulta naisen työnantajalle.

Luottotietoja pyytänyt mies väitti oikeudessa tarvinneensa niitä naisen kanssa tekeillä olleen autokaupan ja sen rahoituksen takia. Nainen kiisti olleensa missään tekemissä tällaisen asian kanssa. Luottotiedot hankkinut rouva kertoi olevansa hyvä ystävä naisen työnantajan kanssa.

Nainen, joita tiedot koskivat, kertoi työnantajansa puolison esittäneen paperille tulostetut luottotiedot hänelle ja kysyneen, mihin tämä haluaa palkkansa maksettavan.

Nainen selvitti luottotietoyhtiöstä, kuka hänen tietojaan oli kysellyt ja teki rikosilmoituksen. Tietosuojavaltuutettu katsoi lausunnossaan, että tietoja ei ollut kysytty ne hankkineen yrityksen tarpeisiin ja siten niitä oli käytetty väärin.

Konttoripäällikkö-rouva tuomittiin henkilörekisteririkoksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta 35 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen, oheissakkoihin ja ajokieltoon. Hänen miehensä sai yllytyksestä henkilörekisteririkokseen 35 kappaletta 37 euron suuruisia päiväsakkoja.

Rouvan pyynnöstä tiedot paperille tulostaneen yhtiön toimitusjohtajan syyte henkilörekisteririkoksesta hylättiin. (HäSa)

Menot