Uutiset

Henna Vahantila ja Zino voittoon Ypäjän esteillä

Vielä juniori-ikäinen, 17-vuotias Henna Vahantila Hämeenlinnasta oli paras kauden ensimmäisessä LähiTapiola Future Challenge -osakilpailussa Ypäjällä. Vahantila ja 11-vuotias ruuna Zino hyppäsivät ainoina uusinnan virhepisteittä.

– Perusradalla joutui ihan ratsastamaan, sillä siellä oli kolmoissarjaa ja pitkää vettä. Hyppäsin ennen tätä Norjan Drammenissa Spring Tourilla ja siitä oli varmasti apua. Molemmat hevoset olivat hyvin avuilla ja hyviä ratsastaa.

Vahantila lähti ensimmäistä kertaa nuorten gp-radalle ja ratsasti saman tien voittoon.

– Tosi hyvältä tuntuu. Meillä oli nolla päätavoitteena perusradalta, ja voitto, kun uusintaan päästiin. En osannut kuitenkaan odottaa ihan tätä. Eka kerta toi vähän paineita.

Ratsukon kauden päätavoite on junioreiden PM-kilpailuissa. EM-kisat ovat myös pitkän tähtäimen tavoitteena. Jos ei vielä tänä vuonna, niin viimeistään ensi kesänä.

Viime vuoden voittaja Maria Isolauri ja Bellodie tulivat toiseksi. Ratsukko sai yhden pudotuksen uusintaradalla. Joni Koivusalo ja Dannette V oli kolmas, ja neljänneksi sijoittui Vilma Kirves ja S´Castella.

Ensimmäiset neljä ratsukkoa hyppäsivät perusradan nollilla, viides oli yhden aikavirheen perusradalla saanut Eveliina Talvio ja Spirit T. Talvio voitti vuosi sitten, vain 16-vuotiaana, Ypäjällä LähiTapiola Grand Prix´n. Tänä vuonna osallistuminen jäi väliin Sol Y Sombran loukkaantumisen vuoksi.

Venäläisen ratamestari Dudina Svetlanan radat olivat haastava, sillä ensimmäisellä kierroksella peräti seitsemän ratsukkoa hylättiin ja yksi keskeytti. Vain yksi ratsukko, voittaja, kolmestakymmenestäkuudesta hyppäsi tuplanollasuorituksen.

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic