fbpx
Kolumnit Uutiset

Herätys viime hetkellä

Lentopallon naisten Mestaruusliigan tämän kauden mestarin nimi on vielä hämärän peitossa.

Salon kestomenestyjä LP Viesti vei ensimmäisen loppuottelun Hämeenlinnassa selvästi, toisen Salossa ja kolmannen Hämeenlinnassa niukasti. Hämeenlinnan kestomenestyjä HPK käänsi kurssinsa perjantaina Salossa. Se voitti neljännen finaalin lähes näytöstyyliin.

HPK pelasi parhaan finaalisarjan ottelunsa, mutta se pystyy pelaamaan vieläkin paremmin. Nytkin peliin mahtui jokunen musta hetki, vaikka voittajasta ei missään vaiheessa ollut suurta epäselvyyttä.

Jos HPK pystyy jatkamaan samanlaista vahvaa ja kohtuullisen virheetöntä peliään, mestaruusratkaisu voi vallan hyvin venyä seitsemänteen otteluun. Se pelattaisiin runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen HPK:n kotikentällä, Elenia-areenassa. Potentiaalia hämeenlinnalaisilla riittää varmasti tällaiseen venymiseen. Oleellista on, että fokus pysyy koko ajan pelissä. Pallo, erä ja ottelu kerrallaan on mentävä eteenpäin.

Selvää tietysti on, että LP Viesti on yhä lähempänä mestaruutta. Sen pitää voittaa siihen enää yksi ottelu, mestaruus on Salolle katkolla seuraavassakin ottelussa. HPK tarvitsee vielä kolme voittoa viime vuoden mestaruutensa uusimiseen.

HPK ja LP Viesti jyräävät tällä hetkellä turhankin ylivoimaisesti suomalaisessa naisten lentopallossa. Jotenkin tuntuu siltä, että kärkikaksikko on vain venyttänyt tasoeroa muihin joukkueisiin. Jo syksyllä kaikki varmaan “tiesivät”, että kauden parhaista herkuista pelaavat nimenomaan Kerho ja LP Viesti.

Seuraava finaali on edessä Hämeenlinnassa pääsiäissunnuntaina. Ei voi kuin toivoa, että myös hämeenlinnalaiset heräisivät vihdoin finaalihuumaan ja tulisivat kannustamaan omiaan. Sen HPK:n hieno naisten lentopallojoukkue ansaitsisi. Kahdessa ensimmäisessä Hämeenlinnan finaalissa yleisöä oli surkean vähän.

Salossa oli perjantaina lehtereillä yli 1800 katsojaa. Se on komea yleisömäärä naisten lentopalloon. Valtaosa katsojista halusi tulla seuraamaan pelin lisäksi LP Viestin kultajuhlia, mutta eipä niitä ollutkaan tarjolla. Siitä piti huolen HPK. Nähtäväksi jää, käänsikö perjantai koko ottelusarjan Hämeenlinnan suuntaan.

Menot