Uutiset

Herkkuna paikallisottelut

Kakkonen on Hämeenlinnan jalkapalloilun sarjataso tällä kaudella.

Kakkosen joukkueita on kaupungissa nyt kaksin kappalein. Ykkösestä pudonnut FC Hämeenlinna ja Härmä pelaavat Kakkosen läntisessä lohkossa yhdessä Närpiön Kraftin, Kristiinankaupungin Sportingin, porilaisen Musan Salaman, porilaisen FC Jazzin, Rauman Pallo-Iirojen, Tampereen Palloveikkojen, turkulaisen ÅIFK:n ja Maskun Palloseuran kanssa.

Kakkonen pelataan neljässä lohkossa. Lohkojen voittajat pelaavat pareittain kaksiosaiset nousukarsintafinaalit. Jokaisen Kakkosen lohkon yhdeksänneksi ja huonommin sijoittuneet putoavat Kolmoseen. Lisäksi Kolmoseen putoaa neljästä lohkosta vähiten pisteitä saanut kahdeksanneksi sijoittuva joukkue.

FC Hämeenlinna aloittaa sarjan kotiottelulla Musan Salamaa vastaan lauantaina kello 17.15 Parolan tekonurmella. Härmä starttaa kauteen puolestaan sunnuntaina Raumalla Pallo-Iirojen vieraana. Härmän ensimmäinen kotiottelu on sunnuntaina 5.5. FC Jazzia vastaan. Sekin ottelu pelataan Parolan tekonurmella.

Hämeenlinnalaiset pelaavat kolme paikallisottelua, joita on odotettu viime syksystä lähtien. Hämeenlinnan hegemoniasta kamppaillaan Kaurialassa 5.6., 6.7. ja 31.8..

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Tomi Uusitorppa ja Härmän päävalmentaja Janne Hyökyvaara olivat Hämeen Sanomien tentissä sarjakauden kynnyksellä.

Minkälainen on joukkueesi tällä kaudella?

Uusitorppa: Ilmeeltään nuorekas, taisteleva ja kantahämäläinen.

Hyökyvaara: Tällä hetkellä on vielä sekavat fiilikset, mutta toivon, että löydämme taistelusydäntä, jolla lähdemme tappelemaan sarjapaikasta.

Joukkueesi tavoite Kakkosessa?

U: Sijat 1–4.

H: Vähimmäistavoite on sarjapaikan säilyttäminen, eli seitsemäs sija.

Miten kuvailisit paikallisvastustajaa?

U: Taisteleva äijäporukka, joka hengen päälle saatuaan pystyy voittamaan kenet tahansa.

H: Nuorekas. Tosin ääripäässä on hyviä ja kokeneita jätkiä, jotka ovat antamassa hyvää mallia näille nuorille. Varmasti tulee olemaan hyvä ja pelaava joukkue, joka on keskikentästä ylöspäin on varmasti vahva. Uskon, että joukkueella on kaikki mahdollisuudet neljän joukkoon.

Kuinka harjoituskausi sujui?

U: Vaihtelevasti. Hyvää jaksoa on seurannut vähän huonompi johtuen eräistä poissaoloista, mutta viimeinen jakso meni tavoitteiden mukaan, ja fiilikset ovat nyt hyvät ennen sarjaa.

H: Kipeänä ja loukkaantuneena on ollut ihan liikaa väkeä. Ensimmäinen puolitoista kuukautta oli ihan hyvä, mutta sitten pitkä suvantovaihe, ja nyt on ollut hyvät kaksi viikkoa. Toivotaan nyt, että huonot ajat olisivat takanapäin ja tästä jatkuisi hyvä putki kauden loppuun saakka.

Joukkueesi avainpelaajat?

U: Harri Suhonen, Ville Kalervo ja Aleksi Latvanen.

H: Kyllä ne tuosta meidän keskiakselilta löytyvät: maalivahti Wiik (Tommi), toppari Mäkelä (Tatu), keskikentän pohjalla Sorri (Jussi-Pekka) ja kärjessä Laine (Anssi).

Keneltä odotat läpimurtoa?

U: Toivon että oikea puolustaja Juho Saarinen pysyy ehjänä, eikä pelaa enää kakkosdivaria ensi vuonna.

H: Kun saa itsensä terveeksi, niin ehdottomasti Eetu Kolu.

Kumpi parempi, yksi Ykkösessä vai kaksi Kakkosessa?

U: Ehdottomasti yksi Ykkösessä.

H: Ehdottomasti tällä hetkellä kaksi Kakkosessa.

Kuinka Hämeenlinnan jalkapallo saadaan uuteen nousuun?

U: Aloittamalla rauhassa järkevästi uudelta pohjalta ja miettimällä asioita tarkemmin ennen toimia.

H: Kyllä meidän täytyy näin pienellä paikkakunnalla löytää täältä yhteinen sävel koko Hämeenlinnan jalkapallon kanssa. Muuten en usko nousuun.

Tekonurmea odotellessa

Ovatko olot lajin harrastamiselle Hämeenlinnassa riittävän hyvät?

U: Tällä hetkellä harjoitusolot ovat erittäin hyvät. Ei ole mitään valittamista, varsinkin kun tekonurmi saadaan kuntoon.

H: Kuukauden kuluttua erinomaiset, kun saamme tekonurmen.

Millaisella budjetilla joukkueesi pelaa?

U: Pelaajabudjetti on 40 000 euroa.

H: Ilmeisesti nollalla. En osaa sanoa.

Mennäänkö näillä vai odotatko joukkueeseesi vielä uusia pelaajia?

U: Näillä mennään. Toivottavasti HJS-akatemista nousee kavereita rinkiin pitkin kesää, mutta Hämeenlinnan ulkoa pelaajia ei tule.

H: Jos tulee, niin tulee lainalle.

Kakkosen läntisen lohkon suosikit?

U: FC Jazz on ainoa, joka selvästi tavoittelee nousua. Sen lisäksi TPV on ollut talvella vahva ja Masku on yllättäjä.

H: FC Jazz on myös minulle ehdoton ykkössuosikki, mutta talven näyttöjen perusteella TPV nousee sinne uhkaajaksi. Myös ÅIFK on varmasti kotona vahva saadessaan Tepsin apuja. Se miten sitten mennään vieraissa, on pienoinen kysymysmerkki. Kauempaa voi nousta myös tämä Masku.

Millä tasolla pelaavat FC Hämeenlinna ja Härmä viiden vuoden kuluttua?

U: Toivottavasti molemmat ovat Suomen kahdenkymmenen parhaan joukkueen joukossa. Taso riippuu sitten siitä, mikä on sarjajärjestelmä.

H: Toivon että Hämeenlinnassa on vähintään Ykkösen joukkue ja keskitason Kakkosen joukkue. Kuka se sitten ikinä onkaan ja mitkä ovat joukkueen nimet, sitä luoja tietää. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic